Exclusief voor abonnees

Hoe waspoeder het geheim achter de sterke prestatie van Lotto-Soudal in de ploegentijdrit werd

Photo News
Derde in de ploegentijdrit. Hoelang is het geleden dat Lotto dit nog presteerde op WorldTourniveau? Het podium in Louhans was een onverhoopt succes. Het geheim zat hem in het hoofd. "Om een goede ploegentijdrit te rijden moet je het in de eerste plaats willen." En het geheim zat in de benen. Of beter: het lag erop. Een mysterieuze gel diende gisteren om de aerodynamica te verbeteren.

De microfoon werd onder de neuzen van Thomas De Gendt, Victor Campenaerts en Tiesj Benoot geduwd. Maar onwillekeurig ging de blik naar de benen van de coureurs.

Dat je om een goede ploegentijdrit te rijden vooral veel goesting moet hebben, zei De Gendt. "We waren met zeven mannen die heel veel goesting hadden. Niemand was zwak en niemand stak erboven uit."

Goesting, die komt bij Lotto in deze Dauphiné als vanzelf. De reden? "Tiesj Benoot is hier om een goed klassement te rijden", zegt De Gendt.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean-Paul Vanden Abeele

  Waar gaat het wielrennen naartoe? jp

 • rik cappelle

  Lotto was en is aanwezig met een sterk tijdritteam terwijl de andere topteams zich focussen op de Ronde v Zwitserland ter voorbereiding op de Tour. De toppers die hier wel aanwezig zijn van het genre Nibali rijden dan ook nog eens met de handrem op. Datzelfde Lotto-team gaat in die samenstelling in de Tour op minuten gereden worden..... met of zonder gel. Maar kom, toch goed gedaan gisteren.

 • Peter Buyck

  Ach het zal wel meer in het koppeke zitten zeker? Immers, hoe veilig is 'waspoeder' in extreme situatie? De huid staat onder druk, gel wordt verdund door het zweet, is misschien opgenomen door de huid (vergiftiging?) en wat bij een vleeswonde (het waspoeder druppelt in de schaafwonde). Echt? Zou een ploegendokter dit toelaten?