Exclusief voor abonnees

Hoe sterk is zijn ploeg? Wordt dit niet te veel van het goede? Antwoorden op prangende vragen over de ‘MVDP’-challenge van Mathieu van der Poel

ANP
Mooi, mooi, mooi. Het klassieke voorjaar wordt straks nóg leuker. Want Mathieu van der Poel (23) komt eindelijk meedoen. De Nederlander start met ambitie: finales rijden in Gent-Wevelgem, de Ronde en de Amstel, en winnen in de Brabantse Pijl. “Ik wil geen pelotonvulling zijn.”

Hoe ziet zijn voorjaar eruit?

Van der Poel en zijn entourage kiezen voor een gebald voorjaar, van drie weken: van Gent-Wevelgem (31/3) over Dwars door Vlaanderen (4/4) én de Ronde van Vlaanderen (7/4) tot de Brabantse Pijl (17/4) en de Amstel Gold Race (21/4). Daarvoor rijdt hij een aantal voorbereidingswedstrijden - “Om toch een beetje ritme te hebben”, zegt hij. Hij begint zijn wegseizoen in de Ronde van Antalya (21-24/2): belangrijk omdat Antalya een belangrijke reisbestemming is voor hoofdsponsor Corendon. Ook Nokere Koerse (20/3) en Bredene-Handzame Classic-Koksijde (22/3) staan zeker op zijn programma.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Zijn ploeg moet er zijn tot de laatste 50/70 km en dan is het toch hij die het zal waarmaken of niet, althans in top wedstrijden. Indien het niet lukt zal hij snel weg zijn naar een ploeg die top is op de weg.

 • Freddy van Puymbrouck

  Ze zullen hem rap leren kennen op de weg, hij werd dit jaar al NK tegen al die sterke renners.Mathieu is een echte winnaar en heeft daar ook de kwaliteit en explosiviteit voor!.

 • SAM Bedfort

  Veel succes.

 • wim rooyakkers

  Als je Nederlands kampioen op de weg bent,dat zegt genoeg, succes Mathieu .

 • eric maier

  met Corendon zal de ploeg de zwakste schakel zijn, tenzij Roodhoofdt zich vooral richt naar de behoeften van de kopman onder de koers zelf. Het zal een beetje kiezen worden tussen de ploegmakkers en M VDP zijn verzorging, doordat het team niet de structuur heeft van de andere wegteams, die met meer personeel, wagens enz de wedstrijd "begeleiden"..