Het soms nukkige, soms vrolijke fenomeen Sagan: "Kortaf of poeslief, hij is een keiharde winnaar"

Photo News
Poeslief stond Peter Sagan (27) zondag de pers te woord na zijn overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne. De wereldkampioen nam alle tijd. Hoe anders dan een dag eerder in Gent, nadat hij tweede was geworden in de Omloop. Winnen of verliezen, Sagan zegt dat het hem niet kan schelen. Maar is dat wel zo?

Dan zal je maar je microfoon onder de neus van Peter Sagan moeten duwen nadat hij net tweede is geworden in de koers. Dan weet je dat je alles kunt verwachten. Het beste en het slechtste. Zaterdag was dat het slechtste. Sagan antwoordde kort en afgemeten, op het irritante af. Zijn attitude riep bij de omstanders ergernis op. Hoe hoog de aaibaarheidsfactor van de Slovaakse coureur ook is.

Zoals gezegd, dat maakte Sagan weer goed na afloop van Kuurne-Brussel-Kuurne. Sagan kreeg één vraag van de journalist van de Slovaakse staatszender RTVS en wat volgde, was een monoloog van twee, drie minuten. In het Slovaaks. Het vervolg van de persconferentie verliep in vertrouwde Sagan-stijl: grappig wanneer het kan, ernstig wanneer het moet.

Wij legden ons oor te luister bij vier mannen die de onvoorspelbare speelvogel als geen ander kennen. Wat zij vertellen over de hipste en populairste toprenner van het moment ontdekt u in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor slechts 1 euro!

Photo News
Photo News