Het gaat weer mis in Gentse Zesdaagse: Italiaanse renster weggebracht na valpartij

Simona Frapporti.
Photo News Simona Frapporti.
Opnieuw averij op de Gentse Zesdaagse. In de Tempo Race bij de vrouwen, de tweede wedstrijd in het omnium, verliet de Italiaanse Frapporti op een brancard het Kuipke na een zware valpartij in volle finale. 

Ook Jolien D’hoore, Shari Bossuyt en wereldkampioene Kirsten Wild gingen tegen de grond. Zij leken er vanaf te komen met wat schaafwonden en kneuzingen. Maar de 31-jarige Italiaanse Simona Frapporti werd, bij bewustzijn, weggebracht voor verdere verzorging en onderzoek in het ziekenhuis. Opvallend: Shari Bossuyt is de vriendin van Gerben Thijssen, de renner (21) die woensdagavond zwaar ten val kwam in het Kuipke en met enkele breuken naar de intensieve zorgen van het UZ Gent werd overgebracht. Daar bleek hij na een scan drie kleine hersenbloedingen te hebben opgelopen. De Genkenaar is aan de beterhand en zal gelukkig geen blijvende schade overhouden aan zijn val. Bossuyt had gisteren nog een puntenkoers gewonnen. 

Organisator Rob Discart donderdag: “Hopen op 4 dagen zonder averij”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.