Hesters en Thyssen leiden in de Toekomstzesdaagse

De Belgen Jules Hesters en Gerben Thyssen zijn de eerste leiders na de eerste avond van de Toekomstzesdaagse in het Gentse Kuipke. Zij totaliseerden 40 punten. Op de tweede plaats volgen vijf koppels met 21 punten achter hun naam, de rest volgt al op één ronde.

Tijdens de eerste scratch pakten Hesters en Thyssen de zege. In de tweede scratch van de avond waren de Britten Joe Holt met Matthew Bostock de beteren van het pak. De daaropvolgende ploegkoers over 200 ronden werd ontsierd door enkele zware valpartijen. Vooral het Deense koppel Fynbo/Larsen werd fel geteisterd en moest de strijd staken. Uiteindelijk deden Hesters/Thyssen de beste zaak en wonnen ze de ploegkoers na het behalen van 26 punten. Tien meer dan de Belgen Bryan Boussaer/Lorenzo Blomme en zestien meer dan de Italianen Francesco Categnaro/Mattia Viel.

"We hebben in het verleden al ervaren dat de basis voor de eindzege vaak al tijdens de openingsavond kan gelegd worden. Vandaar dat wij onmiddellijk van leer trokken zonder echt te diep in onze krachten te gaan want de Toekomstzesdaagse is nog maar één dag ver", besloot Jules Hesters.

Stand na eerste avond:

1. Jules Hesters (Bel)/Gerben Thyssen (Bel) 40 punten

2. Bryan Boussaer (Bel)/Lorenzo Blomme (Bel) 21

3. Francesco Castegnaro (Ita)/Mattia Viel (Ita) 21

4. Matthias Van Beethoven (Bel)/Oliver Moors (Bel) 21

5. Joe Holt (GBr)/Matthew Bostock (GBr) 21

6. Maikel Zijlaard (Ned)/Dylan van Zijl (Ned) 12

Op 1 ronde

7. Anders Fynbo (Den)/Christian Nykvist Larsen (Den) 4

8. Arne De Groote (Bel)/Mathias Krigbauw (Den) 1

9. Louis Pijourlet (Fra)/Nicolas Boudat (Fra) 0

Op 3 ronden

10. Mathias Lefeber (Bel)/James Baeyens (Bel) 2

Op 4 ronden

11. Jonathan Russo (Zwi)/Thomas Casas (Zwi) 1

12. Grant Martin (GBr)/Andy Brown (GBr) 0