Hermans na zege: "Ik kan deze Ronde winnen"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Ben Hermans heeft zijn derde ritzege van dit jaar beet. De renner van BMC won vandaag de koninginnenrit in de Arctic Race of Norway en is ook de nieuwe leider in het klassement.

Rein Taaramäe nam al vrij vroeg de leiding op de slotklim van 3,7 kilometer. "Ik was nooit ver", aldus Ben Hermans. "Op zo'n 150 meter. De finale was lastig met die tegenwind en ik wilde niet te snel op kop zitten, uit schrik om mezelf op te blazen. Dus ik wachtte in het wiel van mijn ploegmaten. In de laatste kilometer was de wind in de rug, dus ik viel aan. De kans bestond dat ik op 250 meter van de finish ook zou stilvallen, maar ik moest mijn kans gaan wilde ik nog winnen."

Hermans bleek sterk genoeg, passeerde Taaramaë op zo'n 200 meter van de finish en snelde de Est voorbij. De zege en de leiding in het klassement voor Hermans. Hij telt nu zeven seconden voorsprong op de renner van Astana. "Ik kan deze Ronde winnen", klinkt het vol zelfvertrouwen. "Alleen moet ik dan morgen dezelfde supervorm te pakken hebben. Ik heb een sterk team achter mij en normaal gezien kunnen we de wedstrijd controleren. We moeten morgen weliswaar nog koersen, maar ik denk dat het binnenhalen van de eindzege mogelijk is."

GETTY
AFP
GETTY
AFP
GETTY