Hermans en Serry passen voor BK

Ben Hermans verschijnt morgen in Gent niet aan de start van het Belgisch kampioenschap op de weg. Hij wil zijn gehavende knie rust gunnen in aanloop naar de komende koersen. Dat heeft de 33-jarige renner van Israel Cycling Academy vandaag op Twitter aangekondigd.

“De voorbije weken waren behoorlijk intens bij mijn rentree in competitie”, verklaart Hermans nog. Hermans liep begin dit jaar een enkelblessure op en kwam ten val in de Waalse Pijl en de Ronde van Limburg. Hij ondervindt nog steeds last aan de knie.

Hermans bereidt zich nu voor op de Ronde van Oostenrijk (6-12/07). In 2018 verzekerde hij er zich van de eindzege. Vorige week zondag werd Hermans nog achtste in de Ronde van Slovenië.

Virale infectie houdt ook Pieter Serry weg van BK

Ook Pieter Serry (30) zal niet deelnemen aan het Belgisch kampioenschap op de weg. Hij sukkelt met een virale infectie aan de bovenste luchtwegen. Dat heeft zijn team Deceuninck-Quick.Step laten weten. “Ik ben erg teleurgesteld dat ik er niet kan zijn voor mijn ploegmaats”, verklaart Serry, die volgende maand op hoogtestage gaat in Livigno. “Ik hou van het BK, het is altijd een fantastische koers en ik keek er naar uit om mijn team te helpen. Ik ga nu enkele dagen rusten.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.