Hermans en Cavendish vieren comeback in Ronde van Groot-Brittannië

TDW
Ben Hermans zal komende week zijn wederoptreden in competitie maken in de Ronde van Groot-Brittannië (3-10 september). Dat maakte zijn team BMC vandaag bekend. Hermans viel in augustus in de Ronde van Polen zwaar en liep daarbij breuken op in zijn rechterpols, teen en borstbeen.

"Ik kijk ernaar uit opnieuw een wedstrijd te rijden", toonde Hermans zich enthousiast. "Na twintig dagen revalidatie heb ik de trainingen kunnen hervatten en het goede gevoel was er meteen. Ik hoop de rest van het seizoen een goed niveau te halen, te beginnen in de Ronde van Groot-Brittannië. Het is de eerste keer dat ik deze ronde rijd."

Hermans tekende vorige week een contract bij het Israëlische procontinentale team Israel Cycling Academy en verlaat zo na vier seizoenen BMC.

TDW

Ook Cavendish maakt wederoptreden

Naast Ben Hermans maakt ook Mark Cavendish (Dimension Data) vanaf zondag zijn comeback in het peloton in de Ronde van Groot-Brittannië (3-10 september). "Eerste race in twee maanden, na mijn gebroken schouder", postte 'Cav' op Twitter. "Ik kijk ernaar uit de Ronde van Groot-Brittannië te betwisten."

Cavendish viel zwaar in de vierde etappe van de Tour de France. De Brit kreeg toen een elleboog van wereldkampioen Peter Sagan in het gezicht en viel zwaar. Een gebroken schouderblad was het verdict en Cavendish moest opgeven. Peter Sagan werd vervolgens uit de wedstrijd gezet.

TDW
AP