Herbeleef hoe Van Emden naar ritwinst én leiderstrui snelde

Jos van Emden
photo_news Jos van Emden
  • Vanaf 13u30
  • Tijdrit in Hoogerheide (14 km)
  • Droom leider Asselman komt uit
  • Boonen op de loer
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

review

0

Ritwinst en leiderstrui Van Emden
Jos van Emden mag vieren. Naast de ritzege pakt hij ook de leiderstrui.


0

Boonen grijpt naast leiderstrui
Tom Boonen is dan toch niet de nieuwe leider. De ritzege en witte trui is voor Jos van Emden. Boonen komt pas als 69ste binnen.


0

Boonen virtueel op kop
De kopman van Etixx-Quick Step geeft van jetje. Hij fietst sneller dan Jesper Asselman en is virtueel leider.


0

Boonen van start
De ritwinnaar van gisteren gaat als voorlaatste van start. Gooit Boonen nog roet in het eten of is het binnen voor Van Emden?


0

Gilbert trager dan Van Avermaet
Bij BMC moet Philippe Gilbert het in de tijdrit afleggen tegen ploegmaat Greg Van Avermaet. De Waal komt binnen onder de 17 minuten.


0

Lampaert met 17'19''
Yves Lampaert doet het met een tijd van 17 minuten en 19 seconden. Ondertussen is ook Philippe Gilbert aan zijn tijdrit begonnen.

0

Roelandts ingehaald
Geen goed nieuws voor onze landgenoot. Jürgen Roelandts wordt voorbij gestoken door Ramunas Navardauskas.


0

Pech voor Terpstra
De Nederlander moet al voor de tweede keer van fiets wisselen. Uiteindelijk komt hij na 18 minuten binnen.


0

Van Avermaet onder 17 minuten
Greg houdt zijn kansen op de eindzege gaaf. Van Avermaet duikt onder de zeventien minuten. Hij komt op 14 seconden van Jos van Emden binnen.


0

Sterke Lars Boom
Nog een Nederlander die een sterke tijdrit fietst. Lars Boom klokt af op zeven seconden van Van Emden. Daarmee komt hij naast Adriano Malori te staan.


0

Kelderman op 5 seconden
Luxe voor LottoNL. Na Jos van Emden heeft het met Wilco Kelderman de tweede snelste tijd binnen. De Nederlander komt binnen op vijf seconden van zijn landgenoot.


0

Tim Wellens zevende
Op 17'24". In die tijd komt Tim Wellens binnen. De man van Lotto-Soudal staat zo op een voorlopige zevende plek.


0

Benoot 47 seconden trager
Tiesj Benoot zal de tijdrit niet winnen. De renner van Lotto-Soudal komt op 17'21'' binnen, op 47 seconden van leider Jos van Emden.


0

Snelste tijd Van Emden
De nummer 5 van de Tourproloog is onder de tijd van Adriano Malori gedoken. De Nederlander staat voorlopig op de eerste plek met een chrono van 16'34''.


0

Sterke Malori
De Italiaanse kampioen tijdrijden heeft de tijd van Rick Flens aan diggelen gefietst. Adriano Malori had slechts 16'41'' nodig.


0

Flens duikt onder chrono Coledan
We hebben een nieuwe leider en het is een Nederlander. Rick Flens van LottoNL heeft met 16'59'' een nieuwe toptijd gefietst.

0

Sieberg met tweede tijd
De Duitser van Lotto-Soudal is de tweede snelste. Sieberg legde de 14 kilometer af in 17'17''.


0

Coledan voorlopig de snelste
De Italiaan van Trek heeft voorlopig de snelste tijd gereden. Met 17'06'' staat hij voorlopig aan de leiding. Wie duikt er straks onder zijn chrono?


0

Start!
Leigh Howard heeft de spits afgebeten. De Australiër begint in Hoogerheide als eerste aan de enige tijdrit in de Eneco Tour.


0

Punaises op parcours
Op verschillende plekken op het tijdritparcours van vandaag in de Eneco Tour, met start en aankomst in het Nederlandse Hoogerheide, zijn punaises gevonden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de scherpe prikkers inmiddels opgeruimd door agenten en de organisatie van de Nederlands/Belgische wielerkoers.

Lees er hier meer over!

photo_news

voorbeschouwing

Na drie ritten in lijn, staat vandaag de eerste en enige tijdrit in de Eneco Tour op het programma. Tom Boonen schoot gisteren eindelijk raak in de sprint. Door zijn zege naderde hij tot op één luttele seconde van leider Jesper Asselman, en het is niet onmogelijk dat hij de witte trui overneemt na de individuele tijdrit over 14 kilometer. "Ik wil zeker een degelijke tijdrit rijden, maar vrijdag en zondag zijn volgens mij de belangrijkste dagen wat betreft het eindklassement", zei Boonen na zijn zege. Asselman, de huidige leider dus, beseft dat de leiderstrui na de tijdrit wel een keertje van schouders zou kunnen veranderen. "Mijn droom, de tijdrit in de witte leiderstrui afwerken, is uitgekomen. Daarna zal mijn rijk wel uit zijn, maar deze bijzondere momenten pakken ze me niet meer af. Daar zal ik later nog veel van kunnen genieten."

Volg alle actie hier LIVE vanaf 13u30!

Photo News