HERBELEEF de vierde zege van magistrale Philippe Gilbert in Amstel Gold Race

Photo News

  • Nederlandse klassieker Amstel Gold Race (261 km)
  • 35 hellingen én vernieuwde finale
  • Avermaet en Gilbert behoren tot favorietenkransje
  • Vorig jaar ging de zege naar Enrico Gasparotto
Nieuwe update beschikbaar

highlights

261

228


alle berichten

review

261

PHILIPPE GILBERT FLIKT HET WEER!
Daar is nummer vier! Gilbert wint na een zenuwslopende en langgerekte sprint deze prachtige editie van de Amstel Gold Race. Michal Kwiatkowski liet de nodige ruimte, daar konden twee fietsen tussen. De Pool wilde onze landgenoot verrassen, maar komt van een kale reis thuis. 'King of the Cauberg' Gilbert doet het weer! Albasini is derde, voor Haas en Rojas.

BELGA

260

Daar is de rode vod voor Gilbert!
De slotkilometer gaat in, gaat Philippe Gilbert na de Ronde van Vlaanderen nu ook de Amstel Gold Race winnen. De vierde zege lonkt voor onze kampioen! Wie wordt het? 'Phil' of toch de Pool Kwiatkowski?


259

Nog ruim 2 kilometer!
Niet vergeten dat er dus geen Cauberg meer komt en dat betekent dat we dus mogelijk een sprint krijgen tussen Philippe Gilbert (Quick-Step) en Michal Kwiatkowski (Team Sky). 19 seconden, ze mogen nog pokeren, maar dat doen ze vooralsnog niet.

258

16 seconden, het ziet er goed uit 'Phil'!
Dit mag toch niet meer mislopen? Philippe Gilbert is aan een nieuwe straffe stoot bezig en moet nu enkel nog afrekenen met die dekselse Kwiatkowski. De winnaar van de Ronde tegen de winnaar van Milaan-Sanremo. Wat een clash!


257

Gilbert en Kwiatkowski samen naar de streep
Zijn ze weg? Ze zijn weg! Het valt stil bij de andere vijf koplopers en dit is een gouden kans voor de Belgische kampioen om voor de vierde keer de Amstel Gold Race te winnen. Nog een paar kilometer nagelbijten!

256

Gilbert reageert op aanval Kwiatkowski!
Aanval van de Poolse ex-wereldkampioen op 6,5 km van de finish en de reactie komt van onze Gilbert, die meteen met veel bravoure overpakt. Rijden ze met z'n tweetjes weg? Het ziet er wel naar uit!


255

Kwiatkowski met een schijnmanoeuvre
Hij geeft een zelfzekere indruk onze Philippe Gilbert, al winnaar van de Ronde van Vlaanderen en nu op zoek naar zijn vierde oppergaai in de Amstel. Michal Kwiatkowski speelt intussen een spelletje, hij doet even of hij gaat uitpakken, maar blijft dan zitten. Ook niet te onderschatten in een sprintje, vraag dat maar aan Peter Sagan.

254

Rojas lijkt in een zetel te zitten
José Joaquín Rojas krijgt de kans van zijn leven om een klassieker te winnen en dat terwijl zijn kopman Alejandro Valverde bij Van Avermaet en Wellens zit, 43 seconden is de kloof. De Spaanse kampioen van 31 geeft geen trap te veel en is pijlsnel, uitkijken Philippe Gilbert!


252

Zit de winnaar bij deze mannen?

250

Het peloton lijkt definitief uitgeteld
De strijd van 7 tegen 7 gaat onverminderd voort en naar het grote pak of wat daar nog van overblijft, hoeven we haast niet meer te kijken. Die zijn uitgeteld voor de zege. 1'14", dat is veel. Gilbert is met voorsprong de meest bedrijvige vooraan, als dat hem maar niet zuur opbreekt straks...


247

Gilbert moet uitkijken voor Sky-duo
Met Sergio Henao en Michal Kwiatkowski zitten er twee springveren van Team Sky in de kopgroep, zij moeten in staat zijn van het overwicht uit te spelen. Zit Philippe Gilbert een beetje gevangen? Onze landgenoot van 34 zal toch nog eens moeten aanvallen, zo lijkt het.

243

28 seconden het verschil aan voet Cauberg
Een halve minuut is het verschil tussen Gilbert, Henao, Haas, Albasini, Kwiatkowski, Izagirre en Rojas enerzijds en Van Avermaet, Valverde, Wellens, Barguil, Rui Costa, Jungels en Felline. De Cauberg baart een muis, het is nu gewoon een kwestie van goed ronddraaien en niet omkijken.

241

Wat gebeurt er dadelijk op Cauberg?
Schitterend scenario toch wel met een strijd van zeven tegen zeven en het groepje achtervolgers met Greg Van Avermaet en Tim Wellens lijkt zo stilaan het onderspit te moeten delven tegen Gilbert en zijn zes kompanen. Zo dadelijk de derde en laatste keer Cauberg, krijgen we daar een nieuwe lading vuurwerk?


238

15 seconden voor groepje met Gilbert
De elitegroep van 7 met daarbij onze Philippe Gilbert, Henao, Kwiatkowski, Haas, Izagirre, Albasini en Rojas heeft een bescheiden bonusje van nog geen 20 tellen. Intussen begint het ook nog te regenen, zo heeft 'Phil' het graag. En dit speelt ook in de kaart van Tim Wellens.

235

We krijgen zo stilaan een echt slagveld
Het is aan het gebeuren op een goeie 25 kilometer van de streep en op de tussenstukken gaat het snoeihard. We hebben dus het groepje met Gilbert bestaande uit zeven stuks en dan de achtervolgers met Van Avermaet, Felline, Wellens en Valverde. En er is nog volk op komst! We krijgen ook nog Rui Costa, Barguil en Jungels.


230

Gilbert lijkt alweer superbenen te hebben
Een belangrijk moment in koers want Greg Van Avermaet beweegt hemel en aarde om de scheve situatie recht te zetten. Het is koers mensen! Philippe Gilbert kijkt eens achterom vanuit de spits van de koers. De kampioen van België lijkt zijn benen niet te voelen en intussen komt ook Michal Kwiatkowski aansluiten, wat een jump!

228

Hectisch moment met pech voor Tiesj en crash
Tiesj Benoot moet afhaken met een kettingprobleem en zo moet Tim Wellens ineens naar voren schieten om Lotto in de running te houden. Brute pech toch weer voor de ploeg van Marc Sergeant. In het peloton intussen een valpartij met twee ex-winnaars: Enrico Gasparotto en Roman Kreuziger. 'Gaspa', vorig jaar aan het feest, tast naar het sleutelbeen.

225

Tim Wellens stopt puik af voor Benoot
Wat nu BMC? Niemand mee van de ploeg van Greg Van Avermaet, die zelf ook van de voorposten verdwenen was. Heel raar dit want ze moeten nu reageren. Dylan Teuns probeert de meubelen te redden, maar krijgt direct een attente Tim Wellens op zijn wiel. Die speelt zijn rol van modelploegmaat voortreffelijk.

222

Gilbert en Benoot mee met mooi groepje!
20 seconden, er zit muziek in de onderneming van Philippe Gilbert en Tiesj Benoot. Ook de Spanjaarden Rojas en Izagirre hebben de boot niet gemist en zo krijgen we een bijzonder interessant gezelschap vooraan. Al valt het in het peloton niet bepaald stil. De hellingen beginnen stilaan door te wegen.

220

Samensmelting is een feit, Benoot gaat!
Op een kleine 40 kilometer van de aankomst is het over en out voor 'last man standing' Grellier. Die heeft zich wel getoond vandaag, maar het is nu tijd voor de grote debatten. Tiesj Benoot is de eerste die een versnelling plaatst en ook Gilbert, Henao en Lindeman schuiven mee. Hetzelfde geldt voor Haas en Albasini.

215

BMC roept de aanvallers tot de orde
Het feestje is voorbij voor de kopgroep, al heeft Fabien Grellier nog niet al te veel zin om zich te laten inlopen. De Fransman van Direct Energie, een ploegmakker van kanshebber Bryan Coquard, zet nog even alleen door. In zijn zog volgen nog vier tegenaanvallers en dat zijn Albanese, Paluta, Van Zyl en Würtz.


210

Intussen bij genietende Peter Sagan:

205

Pech voor Oostenrijker Konrad, ook Theuns lek
Bij het Bora van Peter Sagan, vandaag niet in koers zoals u al wel begrepen had, is het even alle hens aan dek want Patrick Konrad staat even langs de kant en krijgt hulp van een ploegmakker. En van pech gesproken: ook Edward Theuns blijft er niet van gespaard. En dat net op een moment dat BMC flink van katoen geeft.

Photo News

200

Lars Boom is het lanterfanten beu
De samenwerking is helemaal zoek voorin, het vet is dan ook al een tijdje van de soep bij de kopgroep. Lars Boom vindt het maar niks en gebaart dat er moet gereden worden. Stijn Vandenbergh heeft er wel nog zin in en plaatst een versnelling. Met de moed der wanhoop want de voorsprong duikt nu zelfs onder de minuut.


195

BMC geeft er een serieuze lap op
Het vertrouwen is immens bij de troepen van Greg Van Avermaet, hoe kan het ook anders met zo een doeltreffende kopman. 'GVA' geeft zijn manschappen het sein om er een stevige snok aan te geven. Daniel Oss, vorige week al van goudwaarde in Roubaix, en Silvan Dillier halen de kastanjes mee uit het vuur.

190

Liefje van Eli Iserbyt maakt fan (en zijn papa blij)
De vrouwen hebben hun Amstel al achter de kiezen én met een Nederlandse winnares. Anna van der Breggen heeft voor eigen publiek mogen juichen, maar het meest opvallende damestafereel kregen we al voor de start te zien met in de hoofdrol Puck Moonen van het vrouwenteam van Lotto. Kijk hieronder zelf maar even!

182

Het gaat snel bergaf met onze 12 leiders
Alweer een minuutje minder voor de mannen die al de hele dag deze Amstel Gold Race kleuren. Ze gaan het op deze manier niet al te lang meer uitzingen. Intussen ook een tuimelperte van Sam Oomen. De 21-jarige Nederlander is bijzonder getalenteerd, maar dit zal hem geen deugd doen. Gelukkig is er van een opgave geen sprake.

178

Sluipt Gilbert eentje dichter bij record?
Jan Raas is met vijf zeges nog altijd met vlag en wimpel alleen recordhouder in de Amstel. Maar Philippe Gilbert kan vandaag met een vierde ruiker bloemen wel komen snuffelen. Eddy Merckx won de Amstel destijds 'maar' twee keer. Raas en Merckx gingen onze Belgische kampioen overigens voor met een dubbel Ronde en Amstel.

TDW

170

We snijden tweede keer Cauberg aan
Nog minder dan 100 kilometer en we zijn met onze 12 vluchters toe aan de tweede beklimming van die verdomd lastige Cauberg. Lars Boom peddelt rustig mee met onze landgenoten Stijn Vandenbergh (AG2R), Pieter Vanspeybrouck (Wanty) en Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen). De voorsprong van de kopgroep is nog vier minuten groot.

Photo News

160

Gapend gat in het wegdek zorgt voor crash
Wie dacht dat de Vlaamse wegen soms voor verbetering vatbaar zijn, moet toch ook eens bij de Nederlanders gaan kijken. Een gapend gat in het wegdek zorgt voor een stevige valpartij. En van crashes gesproken, na Gilbert is nu ook Tiesj Benoot ten val gekomen. Een van de twee kopmannen bij Lotto krijgt assistentie van de jonge Remy Mertz.

150

Matthews en Gilbert verbaal in de clinch
Het kletterde de voorbije week toch wat tussen Michael Matthews en Philippe Gilbert. Laatstgenoemde verweet de Australische sprinter laf koersgedrag in de Brabantse Pijl, maar daar wil 'Bling' niet van weten. In onze krant reageert hij op de uithaal van 'Phil': "Dat was zijn opinie. Hij had mooi praten. Philippe had drie ploegmaats voorin rijden. Ik zat moederziel alleen in de groep en zag geen andere optie. Het was niet mijn bedoeling om zijn koers te ruïneren, maar... wat had ik dan moeten doen? Naar de vluchters toe rijden met hem in het wiel? Het was een heel negatieve koers."

Photo News

140

Uitkijken naar tandem Gasparotto-Colbrelli
Niet één, maar twee kopmannen bij Bahrain Merida. Met Enrico Gasparotto, winnaar in 2012 en vorig jaar als eerbetoon aan de betreurde Antoine Demoitié, en Sonny Colbrelli kan je naar de oorlog. De Italiaanse puncher won afgelopen woensdag nog de Brabantse Pijl en is in topvorm. Eerder won hij ook al een etappe in Parijs-Nice. En Colbrelli kent de weg, hij werd vorig jaar al knap derde.

AFP
Photo News

134

Philippe Gilbert kletst tegen de grond
Een momentje van opschudding bij Quick-Step want de man in de tricolore trui is gevallen. 'Phil' kan gelukkig snel weer verder, laat ons hopen dat hij straks in de finale geen last heeft van eventuele verwondingen. En onze Belg is niet de enige die crasht, ook Michael Valgren Andersen heeft het vlaggen. Dat is de tweede van vorig jaar!

122

Blijft Oliver Naesen gespaard van miserie?
Een van dé landgenoten van de voorbije maanden is ongetwijfeld Oliver Naesen. Haast in elke koers op de afspraak, maar ook niet gespaard gebleven van pech. Gevallen in volle finale van de Ronde en in Parijs-Roubaix een lawine aan lekke banden. De trainingsmakker van Van Avermaet hoopt vandaag op gunstige wielergoden: "Ik zou graag eens een mooi resultaat behalen want dat is al 'efkes' geleden. Het zat de voorbije twee weken niet mee in de grote koersen."

TDW

115

"Surrealistisch dat ik Merckx kan evenaren"
Nog even over naar Greg Van Avermaet, tuk op een vijfde grote zege in het klassieke voorjaar. Omloop, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Parijs-Roubaix en nu de Amstel? Slechts één renner kon in hetzelfde jaar voor eind april vijf eendagsklassiekers van de huidige WorldTour winnen. U raadt het al: Eddy Merckx. 'Gouden Greg' kan dus naast een wielermonument komen. "Dat klinkt surrealistisch. Maar hoe moeilijk ook, het is wel het moment. Alles loopt zoals het moet."

BELGA
TDW

105

Waar zijn die 'Hollanders' eigenlijk?
Van 2001 is het geleden dat een Nederlander nog eens kon zegevieren in de enige klassieker bij onze noorderburen, Erik Dekker vloerde toen niemand minder dan Lance Armstrong. Met de betreurde Serge Baguet (3de), Johan Museeuw (5de), Peter Van Petegem (6de) en Chris Peers (10de) finishten toen maar liefst vier landgenoten in de top-10. Het ziet er trouwens niet naar uit dat we 16 jaar later eindelijk nog eens een Nederlandse zege krijgen.

96

"Benieuwd wat Gilbert nog kan"
Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zijn vanuit Belgisch oogpunt natuurlijk de favorieten, maar eigenlijk is Michael Matthews dé te kloppen man. Een zware en veeleisende koers met kans op een sprint van een uitgedund pakket, op het lijf geschreven van de Australiër van Team Sunweb. Al houdt Matthews wel stevig rekening met Gilbert: "Het zal mij benieuwen tot wat hij in staat is in de Amstel na die toch wel zware Vlaamse campagne."

84

Dramatisch voorjaar voor Lars Boom
Het gaat de kopgroep nog steeds voor de wind met een voorsprong van iets meer dan acht minuten. Het lijkt er dus sterk op dat Lars Anthonius Johannes Boom, ex-wereldkampioen veldrijden, de koers nog een tijdlang zal mogen kleuren. De kasseistamper is een van de 12 apostelen aan het front. Het voorjaar van de intussen 31-jarige Boom is een klein drama met geen enkel noemenswaardig resultaat.

Photo News

75

Is het eindelijk prijs voor Lotto-Soudal?
Een bedroevend voorjaar is het tot nog toe voor de Lotto's, die in de schaduw staan van hun Belgische collega's van Quick-Step. De ploeg van Marc Sergeant hoopt vandaag eindelijk eens te scoren en mag dromen van winst. Met Tiesj Benoot en Tim Wellens telt de ploeg immers twee schaduwfavorieten. Afgelopen woensdag werden beide jonkies respectievelijk 3de en 4de in de Brabantse Pijl, zeg maar de generale repetitie voor vandaag.

65

"Snap niet waarom Cauberg uit finale moest"
De gloednieuwe finale is niet naar de zin van Philippe Gilbert, de drievoudige winnaar lijkt dan ook benadeeld door het wegvallen van die laatste keer Cauberg. Ze noemen 'Phil' dan ook niet voor niks 'King of the Cauberg'. "Doodjammer, de zin ervan ontgaat mij compleet. Dit maakt de koers een stuk makkelijker. Veel hangt af van het weer, maar het risico bestaat dat er met een man of 50 à 80 wordt gespurt."

BELGA

60

Eerste beklimming Cauberg is achter de rug
Zoals u weet doen we het vandaag met een vernieuwde finale en dat heeft zo zijn gevolgen voor de Cauberg, die werd vroeger vier keer bedwongen terwijl dat vanaf nu slechts drie keer meer het geval is. De eerste klimpartij hebben we vandaag alvast gehad. De beruchte helling die in het verleden de scherprechter was zit straks niet in de finalelus.

52

Quick-Step Floors onthoofd aan de start
Philippe Gilbert mag dan wel een kanshebber zijn op winst, met Julian Alaphilippe beschikte de ploeg van Patrick Lefevere over nog een andere troefkaart. Alleen is de Fransman er vandaag en ook woensdag (Waalse Pijl) en zondag (Luik-Bastenaken-Luik) niet bij door een vervelende knieblessure. Zoek vandaag dus niet naar het goudhaantje uit de Belgische WorldTourformatie.

TDW

45

De tragische crash van Fabio Felline
Een jaar geleden werd de Amstel nog voor het officiële startschot opgeschrikt door een horrorcrash van de Italiaan Felline van Trek-Segafredo. De ploegmaat van Jasper Stuyven en Edward Theuns dook op zijn stuur en liep daarbij vreselijke blessures op. Lees er HIER nog eens alles over. Straf trouwens: de pechvogel van toen start vandaag om te winnen.

35

Eerste hellingen zijn al verteerd
Het verschil tussen het peloton der favorieten en de 12 aanvallers bedraagt nu al ruim zeven minuten. Intussen hebben we ook de eerste obstakels al verteerd. De Slingerberg, de Adsteeg, de Raarberg en de Bergseweg liggen al achter ons. Geweldige namen hebben ze in Nederland toch voor hun fikse kuitenbijters.

30

Dit zijn de 12 renners die op kop rijden
Tijd voor een volledige samenstelling van de lijvige kopgroep: Lars Boom (LottoNL), Nikita Stalnov (Astana), Mads Würtz Schmidt (Katusha), Stijn Vandenbergh (AG2R), Tim Ariesen (Roompot), Michal Paluta (CCC), Brendan Canty (Cannondale), Johann van Zyl (Dimension Data), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen), Pieter Vanspeybrouck (Wanty), Vincenzo Albanese (Bardiani) en Fabien Grellier (Direct Energie).

25

Peloton laat begaan, 3 minuten voor vlucht
In tegenstelling tot in de voorbije weken geen krachtmeting tussen het pak en de aanvallers, die krijgen immers meteen een mooie bonus cadeau. We lijken een tijdje gebeiteld te zitten met dit gezelschap. Intussen hebben we nog een derde landgenoot kunnen identificeren: Kenneth Van Rooy van Sport Vlaanderen. Mooi zo!

15

Kopgroep van 12 stuks met twee Belgen
We hebben niet lang moeten wachten op aanvalsgeweld en dat levert ook meteen tastbaar resultaat op. In schijfjes komt een ontsnapping van twaalf renners tot stand met daarbij onze landgenoten Pieter Vanspeybrouck (Wanty) en Stijn Vandenbergh (AG2R). En we hebben zowaar ook Lars Boom aan boord, die probeert nog wat te maken van een mislukt voorjaar.

5

Ben Swift zal al zeker niet winnen
Hij was misschien wel een outsider vandaag, maar de sterke Britse sprinter Ben Swift heeft vanmorgen zijn enkel verstuikt en zo kan je de Amstel natuurlijk niet winnen. De ex-renner van Team Sky, nu aan de slag bij UAE Abu Dhabi, geeft op Twitter wat tekst en uitleg en hoopt dit pechverhaal snel te kunnen doorspoelen.

0

Deze man zeker in de gaten houden
In de Waalse klassiekers mag één man natuurlijk niet ontbreken en dat is 'good old' Alejandro Valverde. De Spaanse krijger blaast binnenkort 37 (!) kaarsjes uit maar is bij Movistar nog steeds een garantie op succes. 'El Imbatido' is bovendien op zoek naar zijn eerste triomf in de Amstel. Het vormpeil is alvast top, getuige zijn eindzege in de Ronde van het Baskenland.

0

We kunnen er stilaan aan beginnen!
De renners hebben hun laatste verplichtingen achter de rug en kunnen zich nu volop focussen op het wielergeweld. Vertrekken, doen we in de mooie en gezellige shoppingstad Maastricht, geen al te verre uitstap dus voor de Belgische wielerfans. Let's go folks!

0

Gilbert lust wel pap van weersomstandigheden
Wind, regen en allesbehalve warm, het belooft een pittige en misschien wel heroïsche editie van de Amstel te worden. En dat is best naar de zin van Philippe Gilbert, die andere grote Belgische kanshebber op winst. Op Twitter klinkt de Belgische kampioen van Quick-Step alvast bijzonder opgetogen. Juicht hij straks voor een vierde keer?

0

Mirakel geschied bij Poolse CCC
Je zal het maar aan de hand hebben: enkele dagen voor een topklassieker gaat een bende dieven aan de haal met jouw dure fietsen en wielsets. Het overkwam het Poolse CCC Sprandi Polkowice, de ex-ploeg van Davide Rebellin. Intussen is er echter een heus paasmirakel geschied want het gestolen materiaal werd aangetroffen in een gedumpte auto. Oef! "We hebben de inbrekers verslagen!"

0

Paashaas trakteert Van Avermaet
Een lekkere verrassing bij BMC want de paasklokken hebben onze Greg Van Avermaet, toch weer een van de topfavorieten, en zijn ploegmakkers getrakteerd op een lekker lading paaseitjes. Het laatste tikkeltje motivatie dat de grote slokop van het voorjaar nodig had om ook vandaag te kunnen schitteren?

0

Koersen op Pasen!
Goeiemorgen beste wielerfans! De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn definitief achter de rug en dus is het tijd om het Ardennenluik aan te snijden. Na de Brabantse Pijl van afgelopen woensdag slaan we nu onze tenten op in Nederland voor de Amstel Gold Race. Goed voor 261 kilometer koers met maar liefst 35 hellingen. We starten binnen een halfuurtje.


voorbeschouwing

Na de Vlaamse klassiekers is het tijd voor het Ardennenoffensief. En beginnen doen we naar goede gewoonte met de Amstel Gold Race. Een knap lastige koers gelardeerd met een forse lading heuvels, maar ook bekend en berucht omwille van het vele draaien en keren én de apotheose op de Cauberg. Dat laatste was tot vorig jaar want in februari verraste de organisatie van de Amstel met een vernieuwd parcours en de bekende scherprechter is niet langer in de finaleronde opgenomen. In 2013 werd de finish al verlegd naar 1,8 km voorbij de Cauberg, nu wordt die laatste helling gewoon geschrapt en trotseren de renners het euvel tijdens de wedstrijd maar drie keer in plaats van vier. De laatste passage volgt op 19 kilometer van de finish. De laatste helling is nu de Bemelerberg op 7,4 km van de aankomst.

Twee Belgen bij favorieten
In totaal moet er 261 kilometer afgelegd worden met onderweg maar liefst 35 hellingen, van een langgerekte en vermoeiende veldslag gesproken. De topfavoriet is misschien wel Michael Matthews, de Australische sprinter van Team Sunweb is een man met inhoud en gemaakt voor dit werk. De 26-jarige snelle man werd vorig jaar vijfde, in 2015 finishte hij als derde. Met Greg Van Avermaet staat er ook een Belgische favoriet aan de start. De Oost-Vlaming scoorde al in de Omloop, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix, maar wil er nu ook de Amstel nog bijdoen. Bij de Belgen kijken we ook uit naar Philippe Gilbert, al drie keer winnaar in Valkenburg. En dan zijn er nog Tim Wellens en Tiesj Benoot, de jonge en sterke tandem van Lotto Soudal. Maar er is ook veel buitenlands geweld met Valverde, Colbrelli, Kwiatkowski, Costa, Coquard, Gasparotto, Ulissi, Vakoc, Gerrans en Valgren Andersen. Aan kanshebbers geen gebrek en dus zitten we klaar voor een nieuwe topkoers.

Wie schrijf met de Amstel Gold Race een mooie voorjaarsklassieker op zijn naam? Dat ontdekt u LIVE bij HLN.be vanaf 10u20!

BELGA
TDW
BELGA
TDW
ANP
Photo News
BELGA
Photo News