Hekken waaien om door stormwind: EK-wegrit bij vrouwen gaat halfuur later van start

BELGAONTHESPOT

De hevige wind in en rond Alkmaar zorgt er voor dat ook het EK wielrennen hinder ondervindt. Vanochtend waren heel wat hekken omgewaaid en die moesten terug rechtgezet worden. Na de beloftenkoers van de mannen, die iets na het middaguur finishte, volgt een nieuwe inspectie van het parcours. Daarom start de wedstrijd van de vrouwen een halfuur later.

"Door de extreme weeromstandigheden moeten er enkele werken uitgevoerd worden aan het parcours om de veiligheid van de renners en de vele vrijwilligers van de organisatie te waarborgen”, luidt het bij de organisatie. “Daarom start de wedstrijd van de vrouwen om 13.30 uur in plaats van om 13 uur."

Wat die werken precies omvatten, is niet helemaal duidelijk. "We voeren gewoon een inspectie uit om na te gaan of alle nadars nog goed vast staan en andere kleine zaken. Niets om ons ernstige zorgen over te maken.”

BELGAONTHESPOT1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Dekker

    Die controle was niet voor niets. In het nabijgelegen AZ station is een deel van de tribune ingestort.