Hebben Venezolanen van Neri Sottoli geen geldige werkvergunning?

Werkte de 25-jarige Venezolaan Monsalve dit jaar de Giro af zonder geldige werkvergunning?
GoNews Werkte de 25-jarige Venezolaan Monsalve dit jaar de Giro af zonder geldige werkvergunning?
Opschudding in de Italiaanse wielerwereld: justitie is een onderzoek gestart naar het ProContinentale Neri Sottoli en neemt in het bijzonder de twee Venezolanen van de ploeg in het vizier: Yonathan Monsalve en Tomás Gil. Beide Zuid-Amerikanen zouden niet over een geldige werkvergunning beschikken.

Het is het Colombiaanse 'Revista Mundo Ciclismo' dat vandaag uitpakte met het nieuws. Zonder een geldige werkvergunning mogen Monsalve en Gil niet koersen op Italiaanse bodem, maar dat deden ze afgelopen jaar dus wel degelijk. Zo haspelde de 25-jarige Monsalve bijvoorbeeld de Giro af, hij liet er een 66ste plaats optekenen. De 37-jarige Gil was vorig jaar dan weer te zien in de Ronde van Italië. De veteraan uit Caracas gaf echter op.

Wat bij Androni?
Gianni Savio, naast ploegleider van Androni Giocattoli ook bondscoach van Venezuela, liet weten een verklaring te hebben afgelegd in Italië. De vier Venezolanen die onder hem voor Androni uitkomen, zouden wel over geldige werkvergunningen beschikken. Zowel Monsalve (2011 - 2012) als Gil (2013) reed in het verleden voor het Italiaanse Androni en zouden toen beiden wel geldige vergunningen hebben gehad. Die zouden daarna echter niet verlengd zijn. Dit krijgt ongetwijfeld nog een staartje...