Hallo wielrenners, wie volgt initiatief Pidcock? Brits supertalent zamelt met knappe actie mooi bedrag in voor liefdadigheidsorganisatie

Photo News
De wedstrijd van Tom Pidcock zit erop. Welke wedstrijd? Een kleine drie weken geleden besloot het Britse supertalent drie prestigieuze truien te verloten voor de liefdadigheidsorganisatie ‘Ride For Charlie’. Gisteren maakte Pidcock op Twitter de winnaars en het ingezamelde bedrag bekend: 5.020 pond. Omgerekend: zo’n 5.665 euro.

Om kans te maken op zo’n kleinood moest je vijf euro doneren. Het ging om z’n Europese en wereldkampioenentrui bij de junioren, en zijn leiderstrui in de Wereldbeker bij de beloften. Knappe geste. Wie volgt het initiatief van Pidcock? 

De liefdadigheidsorganisatie ‘Ride For Charlie’ werd genoemd naar wijlen Charlie Craig. Die laatste was een talentvolle wielrenner die begin vorig jaar op 15-jarige leeftijd in z’n slaap het leven liet. 
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Alain Terrieur

  Zo'n organisaties zouden eens moeten aankloppen bij een Kevin De Bruyne en co. Niet om hen een truitje te vragen, maar om hen 1 dagloon te vragen voor hun organisatie. Zal veel meer opbrengen, en dat zullen Kevin & co niet voelen, als je 300.000 per week krijgt!

 • gerda heyndrickx

  Daar zou "oppermeesterke" Sven eens een voorbeeld mogen aan nemen, de geldwolf !!!

 • Maurice Berden

  Mooi initiatief van talentvolle jonge wielrenner !!!

 • william van aerde

  Mooi initiatief maar ook onze renners doen dit ook. Dus schuldgevoel in de titel van het artikel is voor niets nodig.

 • Sanne Vermeulen

  Prachtig