Had u hem herkend? Zico Waeytens is de ‘epische gladiator’ op de affiche van Kuurne-Brussel-Kuurne

Affiche Kuurne-Brussel-Kuurne kondigt nieuw hoofdstuk aan
KBK Affiche Kuurne-Brussel-Kuurne kondigt nieuw hoofdstuk aan

De affiche van Kuurne-Brussel-Kuurne gaat naar jaarlijkse gewoonte over de tongen. Deze keer geen Peter Sagan die Napoleon-gewijs op een steigerend paard zit, wel Zico Waeytens. De voormalige renner die nu gaat boksen. “Ik voel me vereerd om mee te helpen aan de affiche van Kuurne-Brussel-Kuurne. Wat een epische foto”, aldus Waeytens.

De komende editie van Kuurne-Brussel-Kuurne moet de start van een nieuw hoofdstuk worden, zo laat de organisatie weten. “De wedstrijd maakt vanaf dit seizoen deel uit van de nieuwe UCI ProSeries”, zegt voorzitter Geert Penez. “En voor het eerst in meer dan 20 jaar krijgt KBK een gloednieuw parcours. De affiche is tegelijk een parodie op het onvervalste volksspektakel dat koers is.”

Kuurne-Brussel-Kuurne krijgt 75km nieuwe wegen, gaat Penez verder. “Wat kan zorgen voor ingrijpende wijzigingen in het klassieke koersverloop. Een welgemikt offensief kan het peloton nu makkelijk in narigheid brengen. In de KBK-affiche zit dus een boodschap aan de renners: pas op voor lefgozers. Maar de affiche zegt ook parodiërend de waarheid: welk entertainment kan tippen aan de koers? Where legends are born is op te vatten als: uit de koers ontstaan pas échte verhalen. En misschien is deze affiche ook een ondeugende knipoog naar de vaak heel erg lyrische bewoording van enkele journalisten”

KBK belooft spektakel, maar geen gevaarlijke risico’s. “Daarom is het nieuwe parcours meteen ook een stuk veiliger, met zo weinig mogelijk vluchtheuvels en verkeersremmers.” Kuurne-Brussel-Kuurne gaat door op 1 maart. Van de 19 WorldTour-ploegen tekenen er 18 present. Enkel Team Jumbo-Visma komt niet aan de start. Op 29 februari zijn alle wielerliefhebbers welkom om tijdens KBK Cyclo hun seizoen op gang te trappen. KBK Cyclo op 29 februari, op de officiële startlocatie aan zaal Kubox.