Exclusief voor abonnees

Had het tactisch niet beter gekund bij Lotto-Soudal? “Lambrecht wist zelf niet dat hij dit kon”

Photo News
Twee man in de top tien en nog een derde in de top twintig: Lotto-Soudal kwam collectief sterk voor de dag in Hoei, maar had het niet nog mooier gekund? Had het tactisch niet beter gespeeld kunnen worden? Waarom trok de ploeg niet vol de kaart van revelatie Lambrecht? Ploegleider Mario Aerts pareert: “Wie wist op voorhand dat Bjorg dit kon? Hij wist het zelf niet eens.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  Lotto Soudal heeft de voorbije weken me tde kop in het zand gezeten. Vaststelling : de topvorm van Wellens was veel te vroeg - februari en in 2e helft maart behoorlijk dalende. Lambrecht deed al enkele mooie dingen, en de Amstel was een duidelijk teken aan de wand. Bovendien is het ook niet slim een pas 2e jaars prof en amper 22 geworden, zich de hele koers te laten uitsloven voor een kopman. Zeker niet met zo'n talenten. Wellens kreeg de vrijheid, dat zedie Lambrecht ook maar gunnen.

 • rik cappelle

  Op het ogenblik dat men denkt dat na het duo Sergeant-Frison vervangen te zijn in de volgwagen de tactische blunders gaan ophouden tovert men dan Mario Aerts tevoorschijn. Nu is het helemaal mooi. We hebben plan A plan B en plan C zei Sergeant op voorhand. Ja we hebben het gezien. Moest men zulke stoten uithalen bij DQS dan mogen ze stante pedé hun C4 afhalen bij Lefever.

 • Carina Stulens

  Het is al jaren geweten dat de ploegleiders bij Lotto totaal geen tactisch inzicht hebben.

 • Roger Deprez

  Toch niet te veel krediet geven op Lotto-Soudal, ploegen die veel meer geld ter beschikking hebben doen het veel slechter, dus toch een beetje relativeren. Een jonge renner is de eerste jaren beter bij Lotto- Soudal dan bij DK-Q een vb Evenepoel moest zich al in Argentinië uitsloven voor die Fransman.

 • Luc Deville

  Voor het tweede jaar op rij verliest Lotto omdat ze veel inzetten op Wellens. Vorig jaar met Jelle en nu met Bjorg. Tweemaal is Wellens niet goed genoeg. Wellens is een uitstekend renner maar op een of andere manier kan hij het niet afmaken als hij favoriet is en de ploeg voor hem rijdt. Wellens komt veel beter tot zijn recht als vrijbuiter en op onverwachte momenten.