Grootmoedige Tim Wellens: "Eindzege met dank aan ploeg"

BELGA
Zijn solo van 20 kilometer in de Ardennen van gisteren was ronduit indrukwekkend en in de kleine Ronde van Vlaanderen die de Eneco Tour afsloot, kwam Tim Wellens niet meer in de problemen. Van een topweekend met een schitterende kers op de taart gesproken. Toch wilde de 24-jarige Limburger van Lotto Soudal niet alle pluimen op de eigen hoed steken.

"Ik startte zeker niet met het gevoel dat de buit al binnen was, ik voelde nog wel dreiging van Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. Stel dat die nog iets gingen ondernemen. Zou ik wel in staat zijn die mannen te volgen? Zo'n dingen spoken nu eenmaal door je hoofd. Gelukkig viel dat duo niet meer aan, met dank ook aan het tempo dat mijn ploegmaats ontwikkelden. Ik heb mijn tweede eindzege dan ook voor een groot deel aan hen te danken", gooide Wellens met een mooi bloemetjes naar Debusschere, Benoot en co.

Met plezier koersen
En die tegenvallende Ronde van Frankrijk, die is nu wel definitief doorgespoeld. "Ik was net als vorig jaar met twijfels naar hier afgezakt. Vanaf de tijdrit in Hoogerheide voelden mijn benen echter zo goed aan dat ik met plezier kon koersen. Gisteren heb ik solo dan ook geknokt voor elke seconde en met succes. Ik ben echt hee blij dat ik voor het tweede jaar op rij een WorldTourkoers kan winnen."