Greipel koerst op andere manier na overlijden Lambrecht: “Kan dit niet vergeten”

BELGA
De tragische dood van zijn voormalige ploegmaat Bjorg Lambrecht heeft de Duitse wielrenner André Greipel (37) aan het denken gezet. 

"Je denkt zeker op een andere manier over de sport. Je wordt je ervan bewust hoe broos een mens is en hoe gevaarlijk de sport is. Je kan dit niet vergeten en je koerst voortaan op een andere manier. Ik hoop gewoon dat zoiets niet vaak meer gebeurt", zei Greipel op een persmoment in aanloop naar de Ronde van Duitsland, die op 29 augustus van start gaat.

Lambrecht, die beschouwd werd als een groot klimtalent, liet vorige week maandag op 22-jarige leeftijd het leven na een zware val in de Ronde van Polen. Zijn kist werd afgelopen dinsdag de Sint-Willibrorduskerk van Knesselare binnengedragen door onder anderen Greipel, die zich destijds als ploegmakker over Lambrecht ontfermde. 

"Wanneer je met Bjorg een voormalige, jonge ploeggenoot verliest, is dat vreselijk. Je mag echter ook niet vergeten hoe mooi de wielersport kan zijn", besloot Greipel, die momenteel uitkomt voor Arkéa-Samsic. 

BELGA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arie-Jan Korevaar

  Grote meneer die Greipel. Diep respect!

 • gino goetmaeckers

  Een grote meneer en nog een grotere kampioen met het hart op de juiste plaats. Veel respect voor dhr Greipel André. En hij koos voor het samen zijn met zijn oud ploeggenoten in deze zwarte periode in het wielerpeloton en ook voor de familie te steunen.

 • GEERT MUYLAERT

  Een groot atleet, maar een nog véél groter mens met het hart op de juiste plaats. Veel collega's profwielrenners kunnen er een voorbeeld aannemen. De wedstrijd in Heusden 's namiddag was voor André totaal van ondergeschikt belang. Mijn respect voor André Greipel is grenzeloos.

 • jos hurkmans

  Prachtig mens Zowel prive als op de fiets Respect Andre

 • wim rooyakkers

  Respect voor André, jammer dat hij niet meer voor Lotto -soudal koerst, misschien zou het een mooi gebaar zijn om hem een baan binnen die ploeg opnieuw aan te bieden.