Greipel en Sieberg verlengen contract bij Lotto Soudal

André Greipel was in de Giro nog goed voor drie ritzeges.
Photo News André Greipel was in de Giro nog goed voor drie ritzeges.
Lotto Soudal heeft de contracten van de Duitsers André Greipel en Marcel Sieberg verlengd tot eind 2018. "De boezemvrienden zijn samen goed voor 24 jaar ervaring in het profpeloton en maken al sinds 2011 deel uit van dit team. De voorbije jaren zorgden ze ervoor dat de ploeg tal van mooie overwinningen boekte, Greipel als sprinter en Sieberg als trouwe luitenant."

Greipel pakte onlangs nog driemaal de bloemen in de recente Giro. "Ik ben heel blij dat de ploeg me het vertrouwen schenkt om twee jaar langer deel uit te maken van dit team", aldus de Duitse spurtbom. "Deze contractverlenging was voor beide partijen een evidente beslissing. Ik voel me hier goed en krijg de nodige steun, ook van de jonge renners. De ploeg biedt kansen aan jong talent en je ziet dat zij er ook staan in grote wedstrijden. Frederik Frison is bijvoorbeeld iemand die berewerk levert in het achtervolgingswerk, Sean De Bie was een grote hulp tijdens de Giro. Ik kan dan weer tips aan hen doorgeven. Op dit moment kan ik me niet inbeelden voor een ander team te rijden. Sibi en ik zijn onafscheidelijk, het is duidelijk dat wij samen willen blijven rijden. Hij is bovendien een zeer belangrijke pion binnen deze ploeg. De komende jaren wil ik een van de beste sprinters ter wereld blijven en zo overwinningen behalen voor Lotto Soudal", verklaarde de Gorilla.

"Als je ziet wat André de afgelopen jaren voor onze ploeg gepresteerd heeft, ook de afgelopen twaalf maanden en recent in de Giro, dan is de enige conclusie dat hij nog steeds een absolute topper is", oordeelt manager Marc Sergeant. "Na een moeilijke periode vecht hij steeds terug, zowel bij verlies als winst gedraagt hij zich als een grote meneer en het respect dat hij geniet bij ploegmaats en stafleden is ongelofelijk. Iedereen is ten allen tijde bereid om zich uit de naad te werken om André in zo'n goed mogelijke situatie naar de meet te brengen. Greipel laat ook nooit na om zijn appreciatie voor hen uit te drukken of zelf werk op te knappen voor ploegmaats die een beter geschikt parcours voor de wielen krijgen. Ik heb nog niet veel toppers zich op die manier zien uitsloven."

"Ik geloof er rotsvast in dat het verhaal van André bij Lotto Soudal nog niet ten einde loopt. Hij heeft het in zich om de komende jaren op niveau te blijven en zijn palmares te blijven aandikken. Dat hij daarbij verder gesteund blijft door Marcel Sieberg is een evidentie. Of het nu om Benoot, Wellens, Greipel of Gallopin gaat, alle toppers binnen onze ploeg smeken om hem er bij te hebben in hun wedstrijden. Sieberg is een perfecte piloot, een pijler binnen onze ploeg en vooral een zeer sterke renner die in elke wedstrijd waarin hij aan de start komt op niveau is."

Marcel Sieberg
belga Marcel Sieberg