Greg Van Avermaet voor het eerst dit seizoen aan het feest: "Voorbereiding op Vlaamse openingsweekend nu al geslaagd"

Fleur haast even blij met de zege van papa Greg in Oman.
PN/Facebook Ellen Gijsel Fleur haast even blij met de zege van papa Greg in Oman.
Greg Van Avermaet heeft in de Ronde van Oman zijn eerste zege van het seizoen gepakt. Gisteren werd hij nog nipt geklopt in de spurt door Nathan Haas, vandaag was het in de derde rit wel prijs. Hij toonde zich sneller dan de Portugees Rui Costa en de Kazach Aleksej Loetsenko in een sprintje aan de Wadi Daygah Dam bergop. De olympische kampioen neemt de leiderstrui over van Haas.
Van Avermaet viert met de Italiaan Alberto Bettiol.
TDW Van Avermaet viert met de Italiaan Alberto Bettiol.

Net als gisteren werd Van Avermaet als een van de favorieten getipt voor de ritoverwinning, met een parcours dat op zijn lijf geschreven was dankzij een hellende strook in de slotkilometer. Vier renners probeerden het feestje van Van Avermaet nog te verpesten: onze landgenoot Xandro Meurisse, Wouter Wippert, Loïc Chetout en Nick Schultz trokken in de aanval en bedwongen de vier klimmetjes van de dag. Op twintig kilometer van de streep waren ze eraan voor de moeite, waarna BMC het te midden van een feeëriek berg- en rotslandschap overnam. "Astana was sterk, maar onze ploeg wachtte geduldig op het juiste moment", aldus Van Avermaet. "Op 3 kilometer van het einde werd ik perfect afgezet, waarna ik op het steilste stuk van de klim zelf ben gegaan op zo'n 500 meter van de finish. Ik wist dat ik daar het verschil kon maken." 

Photo News

Beeld: Belga

En zo geschiedde: halfweg februari is de kop er al af voor 'Golden Greg'. "Het doet deugd zo vroeg op het seizoen al te kunnen winnen. In mijn eerste profjaar deed ik het ook eens in Qatar, maar dat is toch al even geleden. Ook morgen (een rit over 117,5 kilometer tussen Yiti (Al Sifah) en het ministerie van Toerisme, nvdr) krijg ik een rit op maat voorgeschoteld en zal ik mijn trui zeker verdedigen. Misschien kan ik zelfs een tweede keer winnen. Maar zaterdag wordt het echt klimmerswerk en ga ik toch een minuut of twee moeten prijsgeven. Niet dat ik daar om ga malen: mijn voorbereiding op het Vlaamse openingsweekend is nu al geslaagd."

Ook de Spanjaard Ventoso deelt in het feestgewoel.
TDW Ook de Spanjaard Ventoso deelt in het feestgewoel.

Uitslag rit 3 Ronde van Oman:

Greg Van Avermaet 179,5 km in 4u36'04"

Rui Costa (Por) op 3"

Aleksej Loetsenko (Kaz) z.t.

Gorka Izagirre (Spa) z.t.

Nathan Haas (Aus) op 7"

Magnus Cort Nielsen (Den) z.t.

Christian Odd Eiking (Nor) op 9"

Dries Devenyns z.t.

Miguel Angel Lopez (Col) z.t.

Jesus Herrada (Spa) z.t.

Het klassement:

Greg Van Avermaet in 12u56'44"

Aleksej Loetsenko (Kaz) op 11"

Nathan Haas (Aus) op 13"

Gorka Izagirr (Spa) op 19"

Dries Devenyns op 25"

Photo News12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk Van Den Bossche

  Als mensen enkel prestaties van Belgen kunnen afbreken, zouden ze misschien beter ook eens geweigerd worden op het forum. Want ze betichten hen meestal van doping zonder bewijs.We zouden beter fier zijn op onze sporthelden

 • jans van Oosten

  Ik stel gewoon vast dat men schaatsmedailles, koersoverwinningen van Poels, vd Poel enz hier afbreken alsof ze pakken omdqt met uit NL komen. Als een Belg wint is het fantastisch.

 • rik cappelle

  Jans van Oosten welk een zielig en miserabel manneke bent u eigenlijk ? Als ge bij iedere overwinning van een Belg hier zo gaat tekeer gaan dan staat er u nog veel werk te wachten.

 • Stefaan Clabau

  Jans van Oosten er is een verschil tussen positief testen en niet positief testen als dat te moeilijk is om te begrijpen speel dan verder met je blokken

 • Jan Van Rompaey

  Duim omhoog, of omlaag?