Greg Van Avermaet niet ontgoocheld: "De sterkste heeft gewonnen"

BELGA
Greg Van Avermaet moest vrede nemen met een zesde plaats in de Strade Bianche. De kopman van CCC was niet mee met de beslissende aanval in het slot en strandde op een zesde plek. "Ik had de benen niet om te winnen", gaf hij aan.

"Al snel had ik door dat Alaphilippe een superdag had. Hij reed heel gemakkelijk mee in de groep en ik wist dat hij moeilijk te kloppen zou zijn. Toen Fuglsang versnelde, zat ik net iets te ver. Daarna ging Alaphilippe, maar had ik de benen niet om mee te springen. Ik had een goede dag, maar geen topdag zoals vorige week in de Omloop en die heb je nodig om hier te winnen. Ik probeerde daarna nog wel, maar zoals vaak in een achtervolgend groepje draaide het niet al te best. Dan valt iemand aan, dan valt het weer stil, en dan weet je dat het moeilijk wordt."

"Ontgoocheld ben ik niet. De sterkste man in koers wint. Vorige week kwam die tweede plaats harder aan dan nu die zesde stek. Ik probeerde, maar het is niet gelukt. Nu gaat de focus op de Tirreno en daar hoop ik me verder klaar te stomen voor de andere wedstrijden."

BELGA1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudy Vanden Broeck

    Echt veel heel grote wedstrijden heeft Van Avermaet in zijn carrière toch niet gewonnen. Is een goede renner maar als er een top 10 van Belgische renners aller tijden wordt opgesteld komt hij daar zeker niet in terecht.