Greg Van Avermaet mag nog eens zegevieren: BMC-renner steekt eindzege Tour de Yorkshire op zak

RV
Na zijn eerste overwinning in de Ronde van Oman (de derde etappe), heeft Greg Van Avermaet dit seizoen een tweede triomf op zak. Geen ritzege, wel het eindklassement in de Tour de Yorkshire. In de laatste etappe van zo'n 189,5 kilometer moest leider Magnus Cort Nielsen op de laatste klim de rol lossen. Daar profiteerde Van Avermaet ten volle van. De etappe ging naar Stéphane Rossetto die een straffe solo van goed 112 kilometer fraai afrondde.

De taak was simpel: in de slotetappe tien seconden goedmaken op leider Magnus Cort Nielsen. De koers hard maken was dus de boodschap bij BMC. Dat hadden ze in de ploegbus blijkbaar heel goed in de oren geknoopt. Wanneer de finale losbarstte, kon Van Avermaet nog op drie kompanen rekenen. Een heel ander verhaal bij Nielsen. Op de laatste klim van de dag, de Otley Chevin, moest de Deen passen waarop hij er helemaal alleen voor stond. Geen ploegmaat van Astana in zijn buurt te bespeuren.

Solo om u tegen te zeggen

Dit mocht Van Avermaet dan ook niet meer uit handen geven. De dagzege was wel voor de bijzonder taaie Stéphane Rossetto. De Franse renner van Cofidis, eerder in deze Tour de Yorkshire al in de aanval, zat in de vroege vlucht en reed na 77 kilometer solo in de kop van de koers. Een straffe prestatie die Rossetto uit zijn kuiten schudde. Na 112 kilometer alleen in de aanval te hebben gereden, bolde hij in Leeds als eerste over de streep.

Serge Pauwels nog derde in het klassement

Toch was de eindzege nog niet helemaal veilig voor Van Avermaet. Er waren namelijk nog bonificatieseconden te verdienen en de Spanjaard Eduard Prades zat ook in de groep van de olympische kampioen. Van Avermaet kon echter opnieuw rekenen op zijn spurt en werd zelfs nog tweede. Hij mag dus het eindklassement op zak steken. Serge Pauwels, vorig jaar eindwinnaar in de Tour de Yorkshire, staat dan weer derde op veertien seconden van zijn landgenoot.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Antoine Van De Velde

  Wie het kleine nie eert,es zeine veeloo nie weert.Hoe hoger de boom,des te meer wind hij vangt.

 • Glenn Wouters

  Dank zij zijn ploeg. Natuurlijk, wielrennen is een ploegsport. Of zou Messi ook zoveel scoren zonder zijn ploeg? En wie dit een prutskoers noemt heeft zeker geen meter van de koers gezien. Zware etappes, en geen meter vlak. Respect voor een sportman is iets wat ze hier niet kennen.

 • Gabriel Daniels

  Als winnaar van een rit in de Ronde van Oman en het eindklassement in de Tour de Yorkshire zal dat Van Aevermaet zeker opnieuw de Kristallen Fiets opleveren???

 • Werner Gielis

  tof een eindzege in een tweederangskoerske , telt dat dan mee

 • Antoine Van De Velde

  De anti Greg fans proberen keer op keer hun klein hartje op te halen, de echte fans genieten van zijn twaalfde jaar als Prof. En DNF is amper half zo veel keer te zien geweest in al die jaren.Greg is een renner die door 100 % met zijn vak bezig te zijn respect afdwingt, vijf jaar op rij (zesde keer ) verkozen door zijn collega's tot Flandrien van het jaar.