Grap krijgt plots onverwachte wending: ploegmaat Chris Froome stopt met Twitter na ophef over foto

rv
Luke Rowe stopt met Twitter. De reden? De Brit van Team Ineos, het voormalige Team Sky, kwam in opspraak nadat hij volgens sommigen een gebaar van de blanke overheersing had gemaakt.

Tijdens de Ronde van Californië werd er in de ploegbus van Team Ineos een foto genomen. Grapjas Rowe maakte op dat moment een OK-symbool met zijn duim en wijsvinger, een gekende ‘prank’. Het doel is om iemand -onder je middelste- naar de ‘O’ te laten kijken. En wanneer dat lukt, mag je die persoon een tik op zijn bovenarm uitdelen. Een oude grap.

Maar Rowe kwam vervolgens in opspraak met het ‘onschuldige’ OK-gebaar. Dat heeft namelijk nog een andere betekenis. Het gebaar stamt ook uit extreemrechtse kringen en zou staan voor de letters ‘WP’, die verwijzen naar ‘white power’ of macht van de blanken.

Rowe kreeg nadien heel wat berichten op zich af, waarna de Welshman besloot geen gebruik meer te maken van Twitter. “Bedankt, Twitter. Het was leuk. I’m outta here.” Hoe een onnozele grap plots een heel andere wending kreeg.

De foto op de teambus van Ineos:

Cyclist.co.uk

‘WP’-gebaar:

Brenton Tarrant, de dader van de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, maakt het white power-gebaar.
EPA Brenton Tarrant, de dader van de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, maakt het white power-gebaar.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Toran Korshnah

    Je kunt tegenwoordig niet meer de ene voet voor de andere zetten zonder kritiek te krijgen.

  • SAM Bedfort

    Achter echt alles wordt tegenwoordig iets gezocht. Het is beangstigend hoe de zuurpruimen de wereld overnemen.

  • peter vermaelen

    Man man man. Ik had het niet eens gezien op de foto. Daarvoor heb je al bijna een vergrootglas nodig! Er zijn toch echt zielige mensen op deze wereld die elke scheet uitvergroten om toch maar negatieve commentaren te kunnen leveren.