Goud voor Robbe Ghys op WB baanwielrennen Pruszkow - zilver voor De Ketele en De Pauw in de ploegkoers

Robbe Ghys
photo_news Robbe Ghys
Robbe Ghys heeft  goud veroverd in de scratch op de eerste Wereldbekermanche baanwielrennen van het seizoen, in het Poolse Pruszkow. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw pakten zilver in de ploegkoers. Lotte Kopecky werd vijfde in het omnium. 

Ghys triomfeerde voor de Armeniër Edgar Stepanyan en de Nederlander Roy Pieters. Eerder op de avond was er ook al zilver voor De Ketele en De Pauw in de ploegkoers. Het goud daar was er voor de Australiërs Callum Scotson en Cameron Meyer. De Fransen Florian Maître en Benjamin Thomas vervolledigden het podium als derde. De totale Belgische medailleoogst in Pruszkow komt zo op drie. Gisteren pakte Lotte Kopecky ook al goud in de puntenkoers. In de afsluitende puntenkoers vandaag bleef de Antwerpse tot het slot meestrijden voor de medailles, maar uiteindelijk kwam ze net te kort. De Nederlandse Wild kreeg op het podium het gezelschap van de Amerikaanse Jennifer Valente en de Deense Amalie Dideriksen.

Ayrton De Pauw kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde in de keirin. De Pauw verloor zijn eerste ronde en kon ook in de herkansingen niet winnen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Paul Vanden Abeele

    G.W. heeft groot gelijk ... Een dikke proficiat aan alle deelnemers aan dit tornooi. jpv

  • Glenn Wouters

    Ze doen het weer goed onze Belgen. Jammer dat aan deze tak van wielersport zo bitter weinig aandacht word besteed.