Zwaarste renner kan 100 (!) flessen bier winnen in koninginnenrit Giro

TDW
Het omstreden klassement voor de beste afdalers in de Ronde van Italië mag deze week dan geschrapt zijn, er is inmiddels wel een andere, iets meer ludieke, uitverkiezing voor in de plaats gekomen.

Een café in Bormio wil namelijk na de zestiende rit de zwaarste wielrenner belonen die de loodzware bergetappe over de Mortirolo en de Stelvio uitrijdt. De winnaar van dat fictieve klassement kan rekenen op maar liefst honderd flessen bier.

Tom Stamsnijder is de grootste kanshebber op de verleidelijk bonus. Hij is met 90 kilogram de zwaarste renner van het peloton in de Giro, die vrijdag op Sardinië van start gaat. De Duitser Rüdiger Selig (80 kg) volgt op ruime afstand op de tweede plek.

Het bericht leidde al snel tot enkele humoristische reacties uit het peloton. "Toch te vroeg gestopt'', concludeerde oud-wielrenner Maarten Tjallingii, die vorig jaar afscheid nam. "Aaaah, daarom lieg je over je gewicht! Je wist natuurlijk dat dat nog eens van pas ging komen", aldus Tom Dumoulin over zijn ploegmaat Stamsnijder.

Tom Stamsnijder is de zwaarste renner van het Giro-peloton.
Photo News Tom Stamsnijder is de zwaarste renner van het Giro-peloton.