Zien we Cadel Evans niet meer in de Tour?

"Ik weet niet of ik de Tour ooit nog zal rijden. Ik ben tevreden over wat ik bereikt heb en steek mijn energie nu in de Giro."
EPA "Ik weet niet of ik de Tour ooit nog zal rijden. Ik ben tevreden over wat ik bereikt heb en steek mijn energie nu in de Giro."
De Australiër Cadel Evans twijfelt sterk over een nieuwe deelname aan de Ronde van Frankrijk. Dat vertelde de kopman van BMC Racing Team op een persconferentie in de aanloop naar de start van de Giro in Belfast. "Ik weet niet of ik de Tour ooit nog zal rijden."

"De ploeg wil dat ik dit jaar de Giro rijdt en niet de Tour. Dat vind ik persoonlijk prima. Ik heb het geluk dat in één van mijn Tours alles op zijn plaats viel", vertelt de Tourwinnaar van 2011. "Ik weet niet of ik de Tour ooit nog zal rijden. Ik ben tevreden over wat ik bereikt heb en steek mijn energie nu in de Giro."

Morgen start de Giro met een ploegentijdrit van 21,7 kilometer in Belfast. Voor Evans wordt koersen in Ierland een nieuwe en bijzondere ervaring. "Het is voor ons allemaal nieuw om in Ierland te rijden. We weten niet hoe zwaar het zal zijn. Voor de renners die voor het algemeen klassement gaan, zal het belangrijk worden om geen tijd te verliezen. Dat wordt een zware uitdaging. De meesten van ons rijden het onbekende tegemoet. Het belangrijkste dat ik geconstateerd heb ik dat de wegen best smal zijn. Met de regen, wind en met 180 renners in het peloton zullen er veel renners strijden voor de plaatsen aan kop van het peloton", besluit de 37-jarige klassementsrenner.