Zieke Marcel Kittel stapt uit Giro

PHOTO_NEWS
Marcel Kittel is uit de Giro gestapt. De Duitse spurtbom van Giant-Shimano, die al twee etappes op zijn naam schreef, sukkelt met koorts en moet noodgedwongen opgeven.

"Ik ben erg teleurgesteld dat ik de Giro moet verlaten na zo'n sterke start en in zo'n goede conditie, maar ik voel me niet fit en ik ben niet in de positie om van start te gaan vandaag. Ik wil mijn team bedanken voor hun steun de laatste dagen en wens ze veel succes", laat een ontgoochelde Kittel optekenen.

"Twee dagen geleden gaf hij aan dat hij niet honderd procent was. Gisteren voelde hij zich beter, maar vanochtend bij het ontbijt had hij weer dezelfde klachten. Na wat check-ups zagen we dat de koorts niet minder was geworden", verduidelijkt zijn coach Marc Reef. "Het is een moeilijke beslissing en een groot verlies voor het team. Maar we moeten verder en we hebben met Luka (Mezgec, red.) nog een sterke sprinter aan boord."

Vandaag wordt de eerste rit op Italiaanse bodem afgewerkt. Het peloton trekt van Giovinazzo naar Bari voor een biljartvlakke etappe van 112 kilometer.De voorspelde en verwachte sprint zal er dus eentje zonder topfavoriet Kittel zijn.