Viviani bevestigt: Italiaanse kampioen verlaat Giro

AFP
Elia Viviani zal dit jaar geen rit in de Giro winnen. De Italiaanse kampioen van Deceuninck-Quick.step stapt uit de Ronde van Italië. Dat vertelde hij aan de RAI.

Vandaag kreeg de Italiaan in aankomstplek Novi Ligure een laatste kans om de nul weg te vegen. Een laatste sprintetappe voor de bergen. Maar wederom kwam Viviani tekort. Hij finishte als vierde, Caleb Ewan -die ook allicht de Giro zal verlaten- boekte zijn tweede ritzege. Pascal Ackermann en Arnaud Démare werden respectievelijk tweede en derde.

Nul zeges momenteel voor Deceuninck-Quick.Step in deze Giro. Het had er wel anders kunnen uitzien. Viviani kwam in de derde etappe als eerste op de streep, maar werd nadien gedeklasseerd. Een discutabele beslissing van de jury. 

AFP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wouter Van de Walle

  Wat dan met geblesseerden of zieken die al gewonnen hebben? Want als je het in dat geval niet zou schrappen gaan ze gewoon allemaal een blessure of ziekte veinzen, geen oplossing dus

 • Dirk Van de Wal

  Groot gelijk Bernard!

 • wim rooyakkers

  Volgend seizoen naar een ander team.

 • Bernard Swenden

  persoonlijk vind ik dat alle ritwinnaars geschrapt dienen te worden als ze een ronde niet uitrijden! dit is een vorm van competitievervalsing (enkel de ritjes rijden die ik aankan, de rest laat ik zo .... )