Visumproblemen houden Kazachen uit Giro

Astana-manager Vinokourov kan niet lachen met de gang van zaken bij de Britse ambassade.
PHOTO_NEWS Astana-manager Vinokourov kan niet lachen met de gang van zaken bij de Britse ambassade.
Astana staat in de Giro met slechts één renner uit Kazachstan aan de start. Maxim Iglinskiy en Alexey Lutsenko moeten immers verstek geven door visumproblemen. Dat vertelt teambaas Aleksandr Vinokourov op de website van de ploeg.

Doordat de Giro in het Noord-Ierse Belfast start, hebben de renners van buiten de Europese Unie een visum voor Groot-Brittannië nodig. Eerder had Team Colombia te maken met dezelfde problemen. Astana-manager Vinokourov hekelt de gang van zaken. "Iglinskiy en Lutsenko hebben op 17 april hun paspoorten ingeleverd bij de Britse ambassade in Parijs voor het verkrijgen van een visum. Na twee weken hadden ze nog geen reactie. Ook de paspoorten waren nog niet terug. Daarom maken ze geen deel uit van de selectie en zijn ze gestrand in Nice, ver weg van hun familie in Kazachstan", aldus Vinokourov.

Hij is teleurgesteld in de autoriteiten. "Beide renners hebben zich specifiek voorbereid op de Giro. We zijn teleurgesteld dat we ze niet kunnen opstellen. Van de Britse ambassade in Parijs horen wij niets. Dat is een groot contrast met de collega's in Duitsland, die het visum van Andrey Zeits hebben verzorgd."

Door de afwezigheid van beide Kazachen komen de Slovenen Janez Brajkovic en Borut Bozic vrijdag aan de start van de 97e Giro. De enige Kazach in het team is de 27-jarige Andrey Zeits.

De selectie van Astana is de volgende: Fabio Aru (Ita), Janez Brajkovic (Slo), Mikel Landa (Spa), Enrico Gasparotto (Ita), Borut Bozic (Slo), Michele Scarponi (Ita), Paolo Tiralongo (Ita), Andrey Zeits (Kaz) en Valerio Agnoli (Ita)

Maxim Iglinskiy, in 2012 nog winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, mist de Giro door visumproblemen.
AP Maxim Iglinskiy, in 2012 nog winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, mist de Giro door visumproblemen.