VIDEO. Ongezien: klassementsrenner López deelt klappen uit aan fan die hem ten val bracht

Tijdens de slotklim van de 20ste Giro-rit (de Monte Avena, red.) werd Miguel Ángel López ten val gebracht door een toeschouwer. En dat zorgde voor flink wat frustraties bij de 25-jarige Colombiaan van Astana. López deelde enkele rake klappen uit aan de man en sloeg onder meer de pet van diens hoofd. Door het oponthoud deed de witte trui ook een slechte zaak in de stand en waarschijnlijk volgt ook nog een (tijd)straf voor het incident. Bekijk de beelden hierboven.

Lopez
Eurosport Lopez

Fan duwt Roglic wel heel lang

De ‘meeloper’ was overigens lang niet de enige supporter die zich op geen te fraaie wijze liet opmerken tijdens de etappe van vandaag. Wat eerder vonden twee fans het immers ook nodig om Primoz Roglic, die vandaag weer wat tijd verloor en nu vierde is in de stand, bergop wel heel fel te duwen. “Dit hoort niet”, stelde ex-renner Karsten Kroon op Eurosport. 
52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geoffrey Dauwe

  Hij heeft gelijk vind ik maar vind ook dat je je in een voorbeeldfunctie moet leren beheersen... Ik ben met de fiets omver gesprongen door een loslopende hond, moest ik dan ook op het baasje daarvan beginnen kloppen of die hond beginnen stampen geven?? Nee toch??

 • Sven Van Hamme

  Groot gelijk. Ze moeten renners aanmoedigen. Niet duwen en niet ten val brengen. Wat kan je anders doen. Aanklagen? Welke wetteksten, welke rechtspraak kan de renner hier steunen. Trouwens. Het zouden toch maar vijgen n Pasen zijn.

 • rik cappelle

  Heb je daar lang moeten over nadenken Meuris ?

 • ronny meuris

  Als men dan toch met voetbal wil vergelijken moet de renner ook gestraft worden. Voetballers en renners dus ook hebben een voorbeeldfunctie (of je dat nu terecht vind of niet) en moeten zich daarnaar gedragen. Als men de regels wil doortrekken wacht de renner in dit geval een wekenlange schorsing.

 • Patrick Proost

  Zeer begrijpelijke reactie van het zoveelste voorval in de wielersport. Ik stel me nog steeds de vraag waar die mensen het vandaan halen om zulke idiote handelingen uit te halen. Proficiat man, je bent op tv geweest....de vraag is met wat natuurlijk.