VIDEO. Lotto-Soudal aan het feest in Giro: Caleb Ewan klopt Viviani en Ackermann in massaspurt

De Australiër Caleb Ewan heeft de achtste etappe in de Giro gewonnen. De renner van Lotto-Soudal was de snelste in een massasprint voor Elia Viviani en Pascal Ackermann. De Italiaan Valerio Conti blijft leider.

In een rit zonder veel geschiedenis kleurden twee Italianen, Damiano Cima en Marco Frapporti, het wedstrijdverloop met de lange vlucht van de dag. Het duo werd op 30 km van de aankomst gegrepen, moment waarop Louis Vervaeke een uitvalspoging waagde. Samen met bergkoning Giulio Ciccone en de Fransman François Bidard reed de Belg een tijdje voor het peloton uit, maar de verwacht massaspurt kwam er toch. Daarin toonde Caleb Ewan zich sneller dan Viviani en Ackermann. Het is voor Lotto-Soudal de eerste ritzege in deze Giro.

Zondag wacht voor de renners een individuele tijdrit van 34,8 km over golvende wegen tussen Riccione en San Marino. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts zal zich hier ongetwijfeld willen tonen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Rompaey

    Dat is winnen met veel overschot.