VIDEO. Campenaerts ‘not amused’ na amateuristische fietswissel die hem waarschijnlijk zege kost: “Frustrerend”

Campenaerts' fietswissel verliep niet heel vlot.
Eurosport Campenaerts' fietswissel verliep niet heel vlot.
Frustrerend moment voor Victor Campenaerts in de Giro. Onze landgenoot zette in San Marino de voorlopige besttijd neer, maar baalde ondanks dat toch bij zijn aankomst. Campenaerts moest zijn fiets wisselen na mechanische pech en verloor daarbij veel tijd. “We waren niet goed voorbereid op een snelle wissel en dat is frustrerend. Zeker als je goed rijdt.”

Bekijk de fietswissel in onderstaande video, vanaf 40":

EPA18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Prutsers waren het. getimed, 42 seconden heeft hem dat gekost, reeele tijd verloren door gepruts. Nooit geoefend op een wissel terwijl hij de speerpunt is voor de meeste tijdritten. De mechanicien vergat even te duwen, Campenaerts zijn verzet stond op het grootse en daar aanzetten was bijna onmogelijk. Al goed dat er een supporter zo vriendelijk was dit te doen. Anderzijds zat Campenaerts ook flink te klooien met het inklikken. en dat voor een profrenner, zelden gezien.

 • Tim De Duwer

  Bij de Nederlandse wielerploeg was het allemaal te serieus en mocht hij niet zichzelf zijn. Misschien hadden ze je laten oefenen op een fietswissel? In Nederland zeggen we dan boontje komt op zijn loontje!!

 • geert rombauts

  Indien Campenaerts gewoon op zijn fiets springt gaat die wel afgeduwd worden zoals het hoort . Nu springt hij op zijn fiets als een crosser en hoe gaat je die dan afduwen . En je kan als mecanieker niet weten waar er iets fout kan lopen om de fiets in de juiste versnelling te zetten .

 • daniel vanroelen

  vanroelen daniel Beter dat je van ploeg veranderd ,anders gaat je nooit wat winnen ,

 • Dirk Van Den Bossche

  Mekanieker vergeet hem gewoon in gang te duwen, en dan nog bergop. Regen of droog , zonder dat geklungel wint hij met minimum halve minuut.