VIDEO. Bakelants: “De Gendt is niet echt verstandig geweest”

Jan Bakelants stond na afloop van de twaalfde Giro-etappe VTM-journalist Merijn Casteleyn te woord. Onze landgenoot kleurde de rit, maar had op beter gehoopt. 

Bakelants schoof vandaag mee in de juiste ontsnapping, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de zestiende plaats. “Ik was niet goed genoeg”, vertelde hij. “Dat ook De Gendt zei dat die klim van eerste categorie te lastig was? Ja, maar Thomas is niet verstandig geweest. Als het te lastig is, dan moet hij niet zelf de forcing beginnen te voeren. Daar was ik het slachtoffer van. En hijzelf ook. Ik ben uiteindelijk wel blij dat ik mee was. Ik voelde me goed, maar op het einde geraakte ik niet meer vooruit.”

Bakelants
rv Bakelants
BELGA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jose Van Hauwaert

    Olivier Stubbe. Hij had het over deze rit meen ik, en niet over het verleden. Ook in het wielrennen rijdt men taktisch zijn rit, en voor deze rit heeft Bakelants het juist verwoord.

  • Olivier Stubbe

    Dat zegt de man met 0 zeges...Thomas rijdt tenminste en heeft ermee succes behaald...