Verdwaasde Sörensen het noorden kwijt na val in Giro

Chris Anker Sörensen bleef eventjes verdwaasd zitten na zijn valpartij in de afdaling van de Passo di Cento Croci.
BELGA Chris Anker Sörensen bleef eventjes verdwaasd zitten na zijn valpartij in de afdaling van de Passo di Cento Croci.
Chris Anker Sörensen was gisteren een van de slachtoffers van de massale valpartij in de afdaling van de Passo di Cento Croci. De onfortuinlijke Deen van Tinkoff-Saxo dook mee in een kletsnat grachtje en hield een hersenschudding over aan zijn tuimelperte. Sörensen kroop verdwaasd opnieuw op de fiets en dat liet duidelijk zijn sporen na: ''Van de volgende 20 of 25 kilometer kan ik me niks herinneren door mijn hersenschudding". De ploeg liet weten dat hij uit de Giro stapt.

Als de Giro 2014 de geschiedenisboeken haalt dan zullen de vele valpartijen daar zeker voor iets tussen zitten. In de elfde etappe naar Savona was het nog maar eens stevig prijs. In de afdaling van de Passo di Cento Croci, een beklimming van tweede categorie, achtten heel wat renners het moment gekomen om een frisse duik te nemen in een grachtje. Naast onze landgenoten Pieter Serry, Julien Vermote en Ben Hermans was ook de 29-jarige Chris Anker Sörensen een van de modderduivels. De Deen van Tinkoff-Saxo landde op zijn hoofd en bleef even verdwaasd langs de kant zitten alvorens zijn tocht te vervolgen.

De onfortuinlijke Sörensen hield aan zijn val een hersenschudding over en dat bleef niet zonder gevolgen: "Van de volgende 20 of 25 kilometer kan ik me niks herinneren door mijn hersenschudding. Ik weet dat ik op een gegeven moment weer in gesprek was met de ploegleider. Het laatste dat ik me kan herinneren, is dat we in de afdaling achter een kleine groep aanzaten. Met een hoge snelheid ging ik onderuit in een bocht. Mijn fiets gleed onder me vandaan door steentjes op de weg."

Wat hield de 'Os van Hammel' nog over aan zijn valpartij? ''Het lijkt me duidelijk dat ik overal pijn heb. Ik vreesde dat ik mijn hand had gebroken, maar die lijkt alleen flink gekneusd. Verder ben ik geraakt op de gebruikelijke plekken. Mijn heup, mijn elleboog en mijn rug. Ik hoop dat ik gewoon door kan en dan zien we wel hoe mij lichaam'', besloot Sörensen. Intussen liet zijn team Tinkoff-Saxo via Twitter echter weten dat de Deen niet meer aan de start komt van de twaalfde etappe, een tijdrit over 42 kilometer.

Het laatste dat ik me kan herinneren, is dat we in de afdaling achter een kleine groep aanzaten

Chris Anker Sörensen
Sörensen: "Ik weet dat ik op een gegeven moment weer in gesprek was met de ploegleider"
AP Sörensen: "Ik weet dat ik op een gegeven moment weer in gesprek was met de ploegleider"