Uran: "Ritwinst niet verwacht"

PHOTO_NEWS
"Dat ik de rit zou winnen, had ik wel gehoopt, maar niet verwacht", verklaarde de Colombiaan Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick.Step) donderdag na zijn tijdritzege in de Giro.

"We hadden de tijdrit wel goed voorbereid met het hele team. Het was belangrijk om vandaag een kloofje te slaan, maar toch had ik nooit gedacht dat ik zou winnen. Ik heb dit seizoen nog geen sterke prestaties kunnen neerzetten omdat ik ziek geweest ben. In de strijd om de eindzege verwacht ik nog veel tegenstand van Quintana, Evans, Majka en Pozzovivo. De zwaarste ritten moeten nog komen."

Specialized-fietsen
Urans ploeggenoot Thomas De Gendt eindigde op een knappe achtste plaats. "Hij is sterk in deze discipline", zei Uran over de Belg. "Bovendien moet je maar eens naar onze Specialized-fietsen kijken. Die zijn al snel op zich. Zet er iemand met zo'n kwaliteiten op en dan kan je zoiets verwachten."

Evans relativeert
BMC-renner Cadel Evans verloor zijn roze leiderstrui aan Uran. "Uran heeft een sterke prestatie neergezet", reageerde de Australiër. "Gelukkig zijn de tijdsverschillen niet te groot. Dat ik nu even leider af ben, speelt misschien wel in mijn voordeel."

Quintana: keelpijn
De Colombiaanse topfavoriet Nairo Quintana (Movistar) had last van ademhalingproblemen tijdens de tijdrit. "Een gevolg van de zware keelpijn die ik de afgelopen dagen had. Gelukkig viel mijn tijd al bij al wel mee. Er zijn nog veel ritten te gaan."