Ulissi: "Het teamwerk draaide perfect uit"

AP
Diego Ulissi heeft zijn eerste overwinning beet van het nieuwe seizoen. De Italiaan van Lampre-Merida soleerde naar de zege in de lastige heuveletappe. "Het was een rit die we vooraf hadden aangestipt", aldus Ulissi. "Het teamwerk draaide perfect uit."

"Ik ben zeer blij met deze zege", aldus de Italiaan. "Valerio Conti zorgde er voor dat we wegreden met dat kleine groepje. Hij effende het pad en leverde ook nog veel werk op de klim. Toen ik in de aanval ging op dat klimmetje, wist ik dat het nog een lange weg was (8 km) naar de finish en het peloton het me niet gemakkelijk zou maken, maar ik gaf het volle pond. Op 1 km was de kloof klein, nog amper enkele seconden, maar ik perste nog even alles uit mijn lijf. Toen ik omkeek met nog 10 meter voor me uit, wist ik dat de buit binnen was. Een speciaal gevoel."

"Winnen, als Italiaan, voor eigen volk, is altijd extra speciaal", ging hij verder. "Als kleine jongen droom je daar altijd van, het is een geweldig gevoel om dat te realiseren. Ik begon sterk aan het seizoen, daarna in de klassiekers was het met ups & downs, maar ik ben blij dat ik mijn vorm heb kunnen aanhouden en hier in de Giro de zege pak."

Voor de 26-jarige Ulissi is het zijn eerste overwinning van het seizoen, na een rist ereplaatsen, onder meer in de Ronde van de Haut-Var (2.1), de Tour down Under (World Tour) en de GP Citta di Lugano (1.BC). Het is al zijn vijfde overwinning in de Giro. Eerder won hij twee ritten in 2014, één in 2015 en één in 2011.