Speciale zone voor fietswissel in openingstijdrit Giro

Knalt Tom Dumoulin meteen naar het roze?
EPA Knalt Tom Dumoulin meteen naar het roze?
Voor renners die zaterdag in de openingstijdrit van de Giro in Bologna van fiets willen wisselen is er kort voor de klim een strook van 150 meter vrijgemaakt waar helpers met een reservefiets zich kunnen posteren. Na 6 redelijk vlakke kilometers begint een pittige klim van 2 kilometer naar de basiliek van San Luca. Daar ligt de finish waar de eerste roze trui te verdienen is.

Onder anderen Tom Dumoulin liet in het midden of hij de tijdritfiets op dat punt omwisselt voor een normaal model. “Ik houd dat nog even voor mezelf”, zei de favoriet van Team Sunweb.

Na overleg met de teammanagers besloot de Giro-organisatie in ieder geval een zone in te richten, zoals dat twee jaar geleden bij het WK tijdrijden in Bergen ook gebeurde. Dumoulin won toen en wisselde niet van fiets. De verwachting is dat door de beperkte lengte van de tijdrit niet veel renners daadwerkelijk de voeten even aan de grond zetten. Om de tijd die daarmee verloren gaat terug te winnen lijken 2 kilometer te kort.

De zone is 150 meter vóór de bocht:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.