Sloveen Mezgec (Orica-GreenEdge) geeft op met breuk in de pols

Photo News
De Sloveen Luka Mezgec zal morgen niet meer van start gaan in de zeventiende etappe van de Ronde van Italië. Dat maakte zijn team Orica-GreenEdge vanavond bekend. De sprinter reed na een val in de elfde etappe rond met een scafoïdebreuk in de rechterpols, maar dat kwam pas na de zestiende rit aan het licht. Mezgec kwam in de zestiende etappe als 159e over de streep op ruim achttien minuten van de Spaanse dagwinnaar Alejandro Valverde (Movistar).

Hij liet zich na de aankomst in Andalo controleren door de wedstrijddokter. Uit het onderzoek bleek dat hij al enkele dagen rondreed met een breukje in het bootvormige beentje van zijn rechterpols. De 27-jarige Sloveen was in deze Giro de sprintaantrekker van de Australiër Caleb Ewan, die niet meer van start ging in de dertiende rit. Mezgec spurtte in 2014 in het truitje van Giant-Alpecin zelf naar de zege in de slotetappe van de Ronde van Italië.

De Italiaan Manuel Belletti, die dinsdag in dezelfde tijd als Mezgec over de streep kwam, werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Cles. De 30-jarige sprinter van Southeast kampte met ademhalingsproblemen.