Roglic: "Deze keer had ik het geluk wel aan mijn zijde"

EPA
Primoz Roglic (Team LottoNL-Jumbo) heeft met zijn zege in de tijdrit van vandaag in de Giro zijn eerste World Touroverwinning beet. "Hier ben ik heel trots op", aldus de Sloveen na afloop.

In de openingstijdrit moest hij nipt de duimen leggen tegen Tom Dumoulin, nu mocht hij wel aan het feest. "Heel gaaf", zei de Sloveen. "Deze overwinning komt nog steeds als een verrassing voor me, al ben ik na die eerste rit wel zelfbewuster geworden. Ik voelde me sterk en wist dat als ik alles zou geven, ik een kans zou maken. Dit was mijn eerste tijdrit van meer dan 10 km en het verliep gewoon heel goed. Ik houd van het tijdrijden. Het is een gevecht tegen jezelf, je moet jezelf controleren. Dat komt vrij dicht bij het schansspringen (een discipline die hij in het verleden beoefende). Dat wil niet zeggen dat ik meteen doorhad dat tijdrijden me goed ligt, maar het blijkt wel zo te zijn."

Vliegen
Even zag het er nog slecht uit voor Roglic toen hij zijn fietscomputer verloor na 10 km. "Ik verloor mijn motivatie een beetje", zei hij daarover, "en besloot het wat rustiger aan te doen, maar bergop leek ik wel te vliegen en dus bleef ik trappen en trappen omdat ik dat leuk vond. In het begin van de tijdrit ging het nog langzaam, maar op het eind heel snel. Ik had ook geen last van de regen, misschien vielen er één of twee druppels op mij, de anderen hadden meer pech. Deze keer had ik het geluk wel aan mijn zijde en pak ik de zege."