Quintana: "De rustdag komt net op tijd"

Nairo Quintana ondervindt nog steeds last van de blessures die hij opliep bij zijn val in de etappe naar Montecassino.
PHOTO_NEWS Nairo Quintana ondervindt nog steeds last van de blessures die hij opliep bij zijn val in de etappe naar Montecassino.
In de Giro staat er vandaag een welverdiende rustdag op het programma. Voor de Colombiaan Nairo Quintana komt het dagje recuperatie allesbehalve ongelegen. De kopman van Team Movistar liet tot nog toe geen verpletterende indruk. Al kan Quintana een verzachtende omstandigheid inroepen: hij kwam niet ongeschonden uit de massale valpartij in de etappe naar Montecassino.

Na twee beproevingen in de Apennijnen kunnen we zo stilaan een eerste balans opmaken. Heel wat klassementsrijders, onder wie Cadel Evans, Rigoberto Uran en Domenico Pozzovivo, zijn op de afspraak. Wie voorlopig enigszins tegenvalt, is de Colombiaanse pocketklimmer Nairo Quintana. De nummer twee uit de Tour 2013 kwam in Italië met de nodige ambitie aan de start, na één week staat hij echter niet waar hij hoopte te staan.

De 24-jarige Quintana kan echter een excuus inroepen: in de knotsgekke finale van de zesde etappe naar Montecassino maakte hij onzacht kennis met het asfalt. "Van de blessures die ik opliep, ondervind ik vooral hinder van mijn bil. Het doet erg veel pijn wanneer ik moet reageren op aanvallen. Het is duidelijk dat de blessures een impact hebben en ik voel mij niet zo goed als ik zou willen. De rustdag komt net op tijd, ik hoop dat ik goed kan recupereren." 

Ziet Quintana het nog zitten in de resterende twee weken? "Ik sta nog steeds in de buurt van de favorieten. Ik verloor enkel tijd in de rit naar Montecassino." In de etappe naar Sestola van gisteren eindigde de kleine berggeit in een ruime groep met favorieten. "Mijn benen voelden niet supergoed aan en het was onmogelijk om Pozzovivo te volgen. Hij maakt echt indruk bergop. Hij heeft tijd gepakt, maar ik hoop dat het niet te belangrijk is." Quintana prijkt in het klassement voorlopig op een negende plaats op 1'45" van roze trui Evans.