Orica-GreenEdge heeft een plannetje voor de Giro

De 23-jarige Matthews wil zijn prima conditie verzilveren in de massaspurten.
AFP De 23-jarige Matthews wil zijn prima conditie verzilveren in de massaspurten.
Het Australische Orica-GreenEdge heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de 97e Ronde van Italië, die vrijdag begint in het Noord-Ierse Belfast. De Australiërs hebben hun strategie alvast klaar: "Ons eerste doel is het winnen van de ploegentijdrit en de roze trui zo lang mogelijk vasthouden", zegt ploegleider Matthew White.

Orica-GreenEdge rekent in de tijdrit onder meer op de Canadese hardrijder Svein Tuft, achtvoudig kampioen van zijn land in de discipline. "Rekening houdende met zijn ervaring wordt hij meteen ook onze wegkapitein", zegt White.

De Australiërs Brett Lancaster, Luke Durbridge, Michael Hepburn en Cameron Meyer zijn eveneens specialisten tegen de klok. Zij moeten alles uit de kast halen in de 21,7 km lange ploegentijdrit in de straten van Belfast.

De selectie bestaat verder uit de Australische snelle mannen Michael Matthews en Mitchell Docker, De Italiaan Ivan Santaromita en de Nederlander Pieter Weening. Van de 33-jarige Weening verwachten ze dat hij zich toont in de lastige ritten. "Hij is erg sterk op dreef en gaat direct volle bak vanaf de start. Later in de ronde zal hij de ritten uitkiezen die hem liggen. Hij zal zeker op jacht gaan naar ritzeges."