Ook Simon Yates sloeg tegen het asfalt maar kon averij beperken, voor Navarro zit de Giro erop

AFP
Tom Dumoulin was niet de enige van de belangrijke favorieten voor eindwinst die ten val kwam in de hectische finale van de vierde Giro-etappe. Ook de Brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) tikte tegen het asfalt, maar kon de averij beperken.

Yates was het slachtoffer van de tweede crash op ruim zes kilometer van de finish. Hij sprong snel weer in het zadel en kon de tijdsschade beperken tot zestien seconden achterstand op leider Primoz Roglic. Bovendien liep hij geen ernstige blessures op. "Ik raakte mijn linkerknie en -heup, maar ik ben oké. Het wordt afwachten hoe ik morgen opsta, 's morgens is het altijd erger, maar de Giro is nog lang."

Over de oorzaak van de crash werd er getwist. "Iedereen vocht voor zijn plek, en op een rondpunt glipte een renner weg voor me. Het was niemands fout, het gebeurde gewoon in het gevecht voor je plekje. Zo'n dingen gebeuren", aldus Yates, die op zijn beurt door Mikel Landa (eveneens slachtoffer van de valpartij) werd aangewezen als schuldige. "Maar ik stond snel weer recht en had de ploegmaats rond me om het verlies te beperken." 

Yates, vorig jaar dertien dagen rozetruidrager in de Ronde van Italië tot een monumentale inzinking hem de eindzege kostte, is momenteel tweede in de stand op 35 seconden van Roglic.

AFP

Dani Navarro moet strijd staken

Dani Navarro zal morgen niet meer starten in de Giro. Dat heeft zijn team Katusha gemeld, nadat de 35-jarige Spanjaard vandaag in de vierde rit hard ten val kwam in de massale valpartij. Navarro liep meerdere breuken op.Hij werd afgevoerd naar het Tor Vergata-ziekenhuis in Rome. Daar stelden de artsen een breuk in het rechtersleutelbeen vast, net als in drie ribben. Navarro liep bij het ongeval ook nog een klaplong en hemothorax op. Katusha laat weten dat de renner momenteel stabiel is. Op de afdeling intensieve zorgen zal hij verder opgevolgd worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.