Onfortuinlijk Katusha-trio succesvol geopereerd

In de rechterduim van Rodriguez werd een pin ingebracht om de breuk te laten herstellen.
GETTY In de rechterduim van Rodriguez werd een pin ingebracht om de breuk te laten herstellen.
De zesde etappe in de Giro van dit jaar zullen ze zich bij het Russische Katusha nog lang herinneren. In één noodlottige valpartij onderweg naar Montecassio verloor het team meteen drie pionnetjes, onder wie kopman Joaquim Rodriguez. Intussen zijn Rodriguez en zijn ploegmaats Giampaolo Caruso en Angel Vicioso succesvol geopereerd.

De 37-jarige Spanjaard Angel Vicioso werd twee dagen geleden in Rome geopereerd aan een drievoudige dijbeenbreuk. Gisteren plaatste hij op Twitter een foto waarop te zien is hoe hij zijn eerste stapjes zette op de gang van het ziekenhuis. Waarschijnlijk zal hij eind deze week het ziekenhuis mogen verlaten. De Franse krant L'Equipe suggereerde dat de veteraan zijn fiets aan de wilgen zou hangen, maar zijn werkgever Katusha heeft dat bericht inmiddels ontkracht. Vicioso wacht nu in ieder geval een lange revalidatie.

Joaquim 'El Purito' Rodriguez werd gisteren geopereerd aan zijn gebroken rechterduim. De kopman van Katusha kreeg een pin ingebracht om de breuk vlot te laten herstellen. De Italiaan Giampaolo Caruso liep naast een scafoïdfractuur dan weer geen verdere breuken op. Desondanks klaagt hij nog steeds over pijn aan zijn linkerheup en zal hij vandaag een MRI-scan ondergaan.

Giampaolo Caruso klaagt nog steeds over pijn aan zijn linkerheup en ondergaat vandaag een MRI-scan.
PHOTO_NEWS Giampaolo Caruso klaagt nog steeds over pijn aan zijn linkerheup en ondergaat vandaag een MRI-scan.