Omega Pharma-Quick-Step speelt Uran uit in Giro

Omega Pharma-Quick-Step wil in de Giro hoge ogen gooien met Rigoberto Uran.
PHOTO_NEWS Omega Pharma-Quick-Step wil in de Giro hoge ogen gooien met Rigoberto Uran.
Het Belgische Omega Pharma-Quick-Step heeft vandaag haar selectie voor de Giro publiekelijk gemaakt. Met de Colombiaan Rigoberto Uran, vorig jaar tweede na Nibali, heeft de formatie van Patrick Lefevere een sterke troefkaart in handen. "Voor het eerst in jaren starten we met klassementsambities", zegt  ploegleider Davide Bramati.

"Om Uran zo goed mogelijk te kunnen steunen hebben we zelfs onze benadering en voorbereiding volledig anders aangepakt", vertelt Bramati. "We hebben de sleuteletappes verkend en de jongens die Rigoberto moeten bijstaan, hebben een speciaal programma afgewerkt om in topconditie aan de start te komen. Ons doel is duidelijk: in de laatste week strijden voor een topnotering in het algemeen klassement."

Met Serge Pauwels, Gianluca Brambilla, Wout Poels en Pieter Serry brengt het team voldoende klimmersgeweld in stelling om Uran zo goed mogelijk te assisteren in het hooggebergte. Toch verliest Omega Pharma-Quick-Step ook de vlakke ritten niet uit het oog: "Met Iljo Keisse en Julien Vermote beschikken we over twee ijzersterke werkmieren voor de vlakke kilometers. Alessandro Petacchi kan met zijn ervaring dan weer een grote bijdrage leveren aan het team en misschien een paar mooie dingen laten zien in de sprint."

En wat met de onvoorspelbare Thomas De Gendt? "Thomas stond op het podium in 2012. Hij kent de wedstrijd en kan van groot nut zijn voor onze kopman Uran." Bramati hoopt dat zijn jongens in de openingsetappes bij de les zijn: "De wind en nervositeit zullen een niet te onderschatten rol spelen. De eerste dagen verlopen altijd hectisch en chaotisch, bovendien zijn de Ierse wegen erg smal. Het komt er dus op aan om gefocust te zijn", besluit Bramati.