Exclusief voor abonnees

Naar de verkeerde gekeken, Vincenzo?

Nibali had 18 dagen alleen oog voor Roglic, al lijkt Carapaz te kloppen man

Ángel López, rozetruidrager Carapaz en Nibali tijdens de beklimming van de Mortirolo. Landa en Carthy (achter Nibali) volgen.
Getty Images Ángel López, rozetruidrager Carapaz en Nibali tijdens de beklimming van de Mortirolo. Landa en Carthy (achter Nibali) volgen.
Heeft Vincenzo Nibali (34) zich van tegenstander vergist? 18 dagen lang had de Italiaan enkel oog voor Primoz Roglic (29), maar die zakte gisteren door het ijs. Zijn echte rivaal blijkt Richard Carapaz (26) te zijn, een Ecuadoraanse boerenzoon.

Toegegeven, ook wij hebben ons vergist. Na een voorjaar waarin hij alles won, was Primoz Roglic de logische favoriet bij de start in Bologna. De Sloveen maakte die rol ook waar de voorbije twee weken: hij pakte veel tijd in de tijdritten en kon zich daarna beperken tot verdedigen in de bergen. Laf, vond Nibali, maar het werkte wel.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    Als hij tot op een 40-50 seconden komt van Carapaz, dan pakt hij de de afsluitende tijdrit de eindwinst. Carapaz is onderschat geweest ook al toonde hij al wat dingen. Het zal voor elke favoriet een dikke les zijn, en het zou mooi zijn dat deze Columbuaanse klimmer de Giro won die niet echt op maat voor de klimmers was. Andere jaren vonden klimmers vanaf week 1 tot week 3 al hun terrein, met weinig vlakke ritten. (in 2018 maar 4 dacht ik)

  • Luc Deville

    Nibali heeft naar dezelfde gekeken als de alles wetende journalisten.