Movistar mikt op podium en hoopt op winst met Quintana

Nairo Quintana wordt door Team Movistar naar voren geschoven als absoluut speerpunt.
AFP Nairo Quintana wordt door Team Movistar naar voren geschoven als absoluut speerpunt.
Het Spaanse Team Movistar heeft zijn 9-koppige selectie voor de Giro wereldlijk gemaakt. De Colombiaan Nairo Quintana is de absolute kopman. Volgens teammanager Eusebio Unzué moet Quintana het podium kunnen halen. Al sluit Unzué niet uit dat de 24-jarige runner-up van de Tour 2013 de Giro kan winnen.

"Het doel is om te vechten voor een plek op het podium," vertelt Unzué. "Na zijn tweede plaats in de Tour is hij er klaar voor. Maar vergeet niet dat het de eerste keer wordt dat hij vanaf de start deze grote verantwoordelijkheid krijgt. Daarnaast heeft hij nog geen ervaring in de Giro, een wedstrijd met eigenaardigheden die belangrijk zijn om te kennen," verduidelijkt Unzue. "De andere kanshebbers hebben veel meer ervaring dan Nairo. Het is mogelijk, maar het gaat erg moeilijk worden. Daarom zeg ik dat we moeten gaan voor het podium."

Movistar maakte eerder al een voorselectie van elf renners bekend. De ploegleiding laat uiteindelijk de Pool Sylwester Szmyd en de Spanjaard Pablo Lastras thuis.

De selectie ziet er als volgt uit: Igor Anton (Spa), Eros Capecchi (Ita), Jonathan Castroviejo (Spa), Adriano Malori (Ita), Nairo Quintana (Col), Andrey Amador (CoR) , José Herrada (Spa), Gorka Izagirre (Spa), Francisco Ventoso (Spa).