Maar liefst 75.000 wielerfans schreeuwden Tom Dumoulin naar zijn droomzege

En of Nederland wielergek is, gisteren was de publieke belangstelling al groot voor de plechtige voorstelling van de teams en ook vandaag was de opkomst in Apeldoorn erg groot. Met 75.000 stonden ze langs het parcours van de 9,8 kilometer lange openingstijdrit, dat maakte de organisatie van Giro Gelderland vandaag bekend.

Er was niet alleen veel volk, de opgekomen mensenzee was ook behoorlijk uitzinnig en enthousiast. Tot groot jolijt van Tom Dumoulin, die door de muur van geluid naar de toptijd en de roze trui knalde. Als een echte chouchou gesteund door al die Nederlandse wielerfans. Een van hen was niemand minder dan koning Willem-Alexander, die de thuisrijders nog een hart onder de riem ging steken. Zo ging hij op bezoek bij Giant-Alpecin en LottoNL-Jumbo.

460.000 het doel
De organisatie kan alleen maar tevreden zijn over de start in Nederland: "Die 75.000 is een realistische inschatting en aantal. Ons doel is om in totaal 460.000 mensen live in contact te brengen met de 'Grande Partenza', de eerste rit in lijn Arnhem-Nijmegen en de derde etappe in omgekeerde richting. We zijn goed op weg om ons doel te bereiken. In Apeldoorn hadden we maar liefst 108.000 mensen kunnen begroeten als de mensen langs beide kanten van het parcours over de gehele lengte zes rijen dik stonden." Gisteren tekenden er bij de ploegenvoorstelling 10.000 mensen present in Apeldoorn.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA