Louis Vervaeke stapt leeggereden af

Louis Vervaeke moest vandaag de handdoek gooien tijdens de dertiende rit van de Ronde van Italië. "Ik voelde mij helemaal leeg", zegt hij op de website van zijn ploeg Sunweb. 

"Ik voelde mij helemaal leeg, alsof ik morgen ziek zal wakker worden", legt Vervaeke uit. "Ik kon tijdens de rit niet drinken of eten en er zat gewoon niets meer in mijn benen. Ik ben ontgoocheld want de ploeg was goed aan het rijden en er leken kansen te liggen in de tweede helft van de wedstrijd."

De 25-jarige Vervaeke toonde zich deze Giro met een aanval in de achtste rit. Hij stond na twaalf etappes op de 44e plaats, op 19,5 minuten van leider Polanc.

Ook bij zijn twee vorige Girodeelnames, in 2015 en 2018, haalde Vervaeke het einde niet.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric maier

    een van de meest overschatte profs in het peleton. Iedereen dweepte met de supergrote klimbelofte, maar hij heeft nog altijd geen platte prijs gereden als prof. Sorry maar hij is en blijft een van de 2e rang, met de vraag of hij wel echt profwaardig is, ofwel neemt hij het allemaal te gemakkelijk op ?