Klassementsmannen hebben het (even) aan de stok in de Giro: “Wat een idioot”

Landa en Yates.
AFP/Photonews Landa en Yates.

Tom Dumoulin was gisteren de voornaamste, maar niet de enige pechvogel in de vierde Giro-rit. Want vlak na de val van de Nederlander volgde er nóg een crash. Op een rotonde ­gingen onder anderen Mikel Landa (Movistar), Simon Yates (Mitchelton-Scott) en Bob Jungels (Deceuninck-Quick.Step) onderuit, ook Miguel Angel Lopez (Astana)  en Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) werden opgehouden. 

Landa wees in gesprek met AS naar Yates als dader. “Wat een idioot. Hij rijdt als een gek. Door hem val ik op die rotonde”, fulmineerde de Spanjaard. “Ik verwacht geen problemen voor de volgende ritten, maar het is balen dat ik tijd verlies door toedoen van Yates. Dit is zeker niet het begin van de Giro dat ik voor ogen had. Ik voel me slecht.”

Yates zelf kwam ook met zijn versie van de bewuste fase. “Iedereen vocht voor zijn plek, en op een rondpunt glipte een renner weg voor me. Het was niemands fout, het gebeurde gewoon in het gevecht voor je plekje. Zo’n dingen gebeuren”, aldus Yates. “Maar ik stond snel weer recht en had de ploegmaats rond me om het verlies te beperken.” 

Landa (midden) wordt teruggebracht door zijn ploegmaats.
AFP Landa (midden) wordt teruggebracht door zijn ploegmaats.

Excuses

Later verontschuldigde Landa zich voor die zware woorden, Yates aanvaardde de excuses. Feit is wel dat Landa (die van fiets moest wisselen) de meeste tijd verloor op Roglic: 42 seconden. De rest eindigde 16 seconden achter de roze trui. Van hen hield niemand zware verwondingen over aan de val.

Hieronder kunt u de vierde aflevering van ‘In het wiel van de Giro’ van gisteravond herbekijken:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.