Kelderman mikt op top-10 in Giro

Wilco Kelderman (rechts).
ANP Wilco Kelderman (rechts).
De 23-jarige Nederlander Wilco Kelderman vat morgen de Giro aan met de nodige ambitie. "Ik heb in ieder geval heel veel zin om het te laten zien. Ik heb er hard voor getraind", zegt de kopman van Belkin.

Vorig jaar reed Kelderman in dienst van Robert Gesink, maar in 2014 staat hij, samen met Steven Kruijswijk, als speerpunt aan de start. Met de druk die daarbij komt kijken, kan hij naar eigen zeggen wel omgaan. "Zeker weten. Alle druk ligt nu natuurlijk bij mij. Je weet gewoon dat je supergoed bent en hard getraind heb. Dat geeft altijd wel een speciaal gevoel", klinkt het zelfbewust. 

De jonge snaak van Belkin heeft een mooi voorjaar achter de rug en wil zijn prima vormpeil doortrekken in de Ronde van Italië. Concreet mikt hij op een plaats in de top tien van het klassement. "Dat is mijn ultieme doel." In de laatste week wordt hij alvast op zijn wenken bediend met veel aankomsten bergop. De 23-jarige Nederlander wil vlammen. "Met die grote jongens omhoog rijden en hopelijk mee demarreren, dat is echt een feest voor mij."

Kelderman werd bij zijn Giro-debuut vorig jaar meteen knap 17de.