Katusha van Rodriguez krijgt geen wildcard voor Giro

Joaquim Rodriguez (m) zal Katusha binnenkort verlaten
PHOTO_NEWS Joaquim Rodriguez (m) zal Katusha binnenkort verlaten
De organisatie van de Ronde van Italië heeft de laatste drie wildcards voor de editie 2013 uitgereikt. De keuze viel op de Italiaanse teams Vini Fantini (met Kevin Hulsmans) en Bardiani-CSF en het Colombiaanse Colombia Pro Cycling. Het Italiaanse Androni Giocatolli was al zeker van een uitnodiging omdat de ploeg de Coppa Italia 2012 won.

Katusha staat op 4 mei niet aan de start in Napels. Het Russische team kreeg van de UCI geen plaats meer in de WorldTour en is dus afhankelijk van wildcards om te kunnen deelnemen aan de belangrijkste wedstrijden. Katusha is het team van Joaquim Rodriguez, die vorig jaar tweede werd in de Giro na de Canadees Ryder Hesjedal en net voor Thomas De Gendt. Rodriguez zou overigens in vergevorderde onderhandelingen zitten met een ander WorldTour-team.

Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick.Step waren door hun WorldTour-status al zeker van startrecht. De 96e Giro begint op zaterdag 4 mei in Napels en eindigt op zondag 26 mei in Brescia.

PHOTO_NEWS

RCS Sport deelde overigens ook wildcards uit voor haar andere topwedstrijden: Tirreno-Adriatico (6-12/3), Milaan-Sanremo (17/3) en de Ronde van Lombardije (6/10). Aan deze koersen mag Katusha wel telkens deelnemen met een wildcard.

Drie andere teams kregen een uitnodiging voor Tirreno-Adriatico: het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka, het Duitse Team Netapp-Endura en Vini Fantini.

Voor Milaan-Sanremo viel de keuze op MTN-Qhubeka, Vini Fantini, Androni Giocatolli, het Italiaanse Bardiani Valvole-CSF Inox, het Zwitserse IAM Cycling en het Franse Europcar. De wildcards voor Lombardije gingen naar Androni Giocatolli, Colombia, IAM Cycling, Europcar, Team Netapp en Vini Fantini.